Pachetul legislativ Teldrum, rostogolit prin Parlament

Proiectul prevede acordarea unor facilitati fiscale pentru anumite activitati economice care se de sfasoara pe "insule, grinduri si alte suprafete de uscat cu potential de exploatare economica, rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenajare hidrotehnica si care fac parte din domeniul public al statului". Potrivit expunerii de motive, transferul a vizat amenajarea unui complex turistic, sportiv si de agrement "Dunare-Belina-Seaca" cu tabara de vara pentru elevi, tabara de creatie (pictura si sculptura) , complex sportiv pentru canotaj, volei, baschet, handbal, fotbal, pescuit sportiv, tenis, complex turistic -hotel, casute, bazine de inot, pensiuni, pista de biciclete Seaca -Turnu Magurele, port pentru ambarcatiuni usoare si de croaziera, aquapark, drumuri de acces si infrastructura rutiera, zona de plaja.

acum 59 luni (2 Nov 2017)

Prosperitatea firmei aflata in aria de influenta a liderului PSD Liviu Dragnea este stimulata de doua acte normative, aflate in discutia Legislativului.

Mai multe comisii din Legislativ lucreaza, de zor, la acte normative dintr-un domeniu sensibil - regimul juridic al insulelor sau al lacurilor. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, de mai multe ori, ca nu este actionar la aceasta firma. Un prim proiect de lege din aceasta categorie a fost aprobat, recent, de Comisia de buget-finante a Senatului. Parlamentarii au votat un proiect al senatorului Serban Nicolae (PSD), potrivit caruia, pentru dezvoltarea activitatilor economice si crearii de locuri de munca, terenurile de pe insule si grinduri sunt scutite de taxe. Concret, prin proiect se propunea acordarea de facilitati fiscale pentru terenurile concesionate de la autoritatile locale si care "nu sunt productive". Proiectul prevede acordarea unor facilitati fiscale pentru anumite activitati economice care se de sfasoara pe "insule, grinduri si alte suprafete de uscat cu potential de exploatare economica, rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenajare hidrotehnica si care fac parte din domeniul public al statului".

Beneficii pentru Insula Belina

Potrivit proiectului, terenurile mentionate ar urma sa fi exceptate de la plata impozitului pe teren, iar activitatile ce pot fi autorizate vizeaza productia de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, jocuri de noroc, precum si serviciile conexe. Proiectul lui Serban Nicolae prevede reduceri de 50% la taxele si impozitele locale pentru activitatile mentionate, iar taxele prevazute pentru jocurile de noroc ar urma sa fie reduse tot la jumatate. Opozitia nu a votat proiectul motivand ca de acesta ar beneficia si faimoasa insula Belina. Dincolo de declaratiile de intentie ale lui Serban Nicolae, legate de grija pentru terenurile aflate in paragina, proie... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro