Pacatoasa careia i se inchina crestinii la 22 iulie: cea mai controversata femeie din istoria omenirii

Pacatoasa careia i se inchina crestinii la 22 iulie: cea mai controversata femeie din istoria omenirii

Si poruncind sa se aseze multimile pe iarba si luand cele cinci paini si cei doi pesti si privind la cer, a binecuvantat si, frangand, a dat ucenicilor painile, iar ucenicii, multimilor. Lasand totul in urma, pacatoasa l-a urmat pe Iisus alaturi de Maica Domnului si de alte femei vindecate de El: Maria - mama lui Iacov cel mic si al lui Ioset, Maria lui Cleopa, Ioana - sotia lui Huza Suzana si Salomea - mama fiilor lui Zevedeu.

acum 108 luni (22 Jul 2015)

Desi este cinstita alaturi de Apostoli, fiind pomenita ca Sfanta Mironosita intocmai cu Apostolii, rolul Mariei Magdalena este extrem de controversat. Scrierile crestine o prezinta sub diferite versiuni, dar cele rasaritene refuza sa o identifice prostituatei care a devenit discipolul de suflet al lui Iisus Hristos, ba chiar sotia si mama copiilor Sai, simbol al Sfantului Potir - dupa cum au scris istorici si publicisti care au starnit imaginatia lumii.

Maria Magdalena, femeia revenita pe calea cea dreapta, este cea care a stat alaturi de Invatator si de Maica Domnului in suferintele rastignirii Sale. Maria era o femeie bogata din Galileea, care traia in Magdala, un mic sat pescaresc aflat pe malul lacului Ghenizaret, la 5 km de orasul Tiberiada. De sclavia demonilor a scapat-o doar Iisus Hristos, careia ea i s-a aruncat la picioare, cu disperare, implorandu-l sa o ia cu el. Vazuse minunile lui Mesia, care inmultise painea si pestele in fata unei multimi ostenite si flamande din Duminica a VIII-a dupa Rusalii.

"In vremea aceea Iisus a vazut multimea de oameni si I S-a facut mila de ei si a vindecat pe bolnavii lor. Iar cand s-a facut seara, ucenicii au venit la El si I-au zis: . Si poruncind sa se aseze multimile pe iarba si luand cele cinci paini si cei doi pesti si privind la cer, a binecuvantat si, frangand, a dat ucenicilor painile, iar ucenicii, multimilor. Si au mancat toti si s-au saturat si au strans ramasitele de faramituri, douasprezece cosuri pline. Iar cei ce mancasera erau ca la cinci mii de barbati, afara de femei si de copii. Si indata Iisus a silit pe ucenici sa intre in corabie si sa treaca inaintea Lui pe tarmul celalalt, pana ce El va da drumul multimilor" (Evanghelia lui Matei 14, 14-22). Lasand totul in urma, pacatoasa l-a urmat pe Iisus alaturi de Maica Domnului si de alte femei vindecate de El: Maria - mama lui Iacov cel mic si al lui Ioset, Maria lui Cleopa, Ioana - sotia lui Huza Suzan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro