Pacatele lui IPS Teodosie: fosta sursa Mache a Securitatii, bantuit de spagi, dosare penale, de scandaluri cu sex si droguri. "Eu reprezint Biserica"

Pacatele lui IPS Teodosie: fosta sursa Mache a Securitatii, bantuit de spagi, dosare penale, de scandaluri cu sex si droguri.

I se spune "Spagoveanul", de la titulatura de Snagoveanul primita in calitatea sa anterioara de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor), i se spune "Hapsaneanul", de la foamea de imagine, de proprietati, de a acumula. Ferma de la Nazarcea, pentru care este cercetat actualmente de DNA, a fost darul primit de la guvernarea Nastase, pentru a infiinta aici un asezamant social in care nevoiasii sa munceasca si sa aiba un adapost. De aceea a fost pus sub control judiciar de DNA, pentru folosirea de acte false pentru obtinerea de fonduri europene (1,4 milioane de lei) de la APIA, in forma continuata. "Crede si nu cerceta", precept ignorat de anchetatori Teodor Raileanu, consultant de imagine, vede cat de tare este zdruncinata increderea in Biserica din cauza clericilor controversati, cum este IPS Teodosie.

acum 93 luni (26 Oct 2016)

Cu o ancheta DNA in desfasurare, ierarhul a iesit, luni, din sala de judecata declarand senin: "Nu ma afecteaza personal ca sunt acuzat pe nedrept, ci afecteaza Biserica.

Un ierarh trebuie sa fie mai presus de orice indoiala, ceea ce nu se poate spune despre IPS Teodosie. Are dosar la Securitate, institutie cu care a colaborat ca sursa "Mache" (de la Macedon, numele sau de botez). L-a binecuvantat pe controversatul afacerist Gigi Becali sa scrie carti care au dus la eliberarea sa inainte de vreme din inchisoare. Sfatuit de consilieri "pacatosi"

A avut consilieri care au facut de ras Arhiepiscopia Tomisului: Valeriu Roman, prins beat la volan, autorul unui accident rutier in care au fost raniti copii, sau Ciprian Stoichin, paroh santajat de alti teologi pentru c-a fost filmat facand sex cu o enoriasa. La categoria "oameni de nimic" pripasiti pe langa Teodosie intra si Gabriel Bucica, misionarul din Vaslui care facea trafic cu droguri ascunse in Biblie.

Spiritul intreprinzator al Inaltului de la malul marii s-a manifestat din plin in locurile natale de la Dorna Arini, langa Vatra Dornei din Suceava, prin ridicarea unui complex turistico-duhovnicesc-balnear pentru pelerini. I se spune "Spagoveanul", de la titulatura de Snagoveanul primita in calitatea sa anterioara de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor), i se spune "Hapsaneanul", de la foamea de imagine, de proprietati, de a acumula. Asa s-a triplat numarul de lacasuri de cult in Dobrogea, asa au aparut biserici pe trotuare sau in parcuri in Constanta. Ferma de la Nazarcea, pentru care este cercetat actualmente de DNA, a fost darul primit de la guvernarea Nastase, pentru a infiinta aici un asezamant social in care nevoiasii sa munceasca si sa aiba un adapost. De aceea a fost pus sub control judiciar de DNA, pentru folosirea de acte false pentru obtinerea de fonduri europene (1,4 milioane de lei) de la APIA, in forma continuata. "Nu mai ajunge ca reprezinta Biserica"

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro