Pacatele generalului Ioan Sirbu, omul care l-ar fi reclamat pentru plagiat pe premierul interimar Gabriel Oprea

Pacatele generalului Ioan Sirbu, omul care l-ar fi reclamat pentru plagiat pe premierul interimar Gabriel Oprea

Gabriel Oprea il acuza de hartuire pe generalul Ioan Sirbu, fost angajat al Ministerului Apararii, despre care premierul interimar spune ca s-ar afla in spatele sesizarii depuse la ANI pentru verificarea declaratiilor sale de avere din ultimii 10 ani, precum si a altor incercari de a-l denigra. De asemenea, in 2008, cand era comandant al SUUMC, Ioan Sirbu ar fi comandat un sistem de reconstructie dentara de peste 950.000 de lei, care nu ar fi fost utilizat nici macar o ora, desi aparatul de lux ar fi fost adus chiar la sectia unde era sef generalul.

acum 93 luni (7 Jul 2015)

Gabriel Oprea il acuza de hartuire pe generalul Ioan Sirbu, fost angajat al Ministerului Apararii, despre care premierul interimar spune ca s-ar afla in spatele sesizarii depuse la ANI pentru verificarea declaratiilor sale de avere din ultimii 10 ani, precum si a altor incercari de a-l denigra.

"Ioan Sirbu este cel care a fost demis de la conducerea Directiei Medicale a ministerului in timpul mandatului meu ca ministru al Apararii Nationale, pentru faptele comise in functia pe care a detinut-o si pentru lipsa de corectitudine pe care a aratat-o fata de militari. Alaturi de Valer Marian, un om cunoscut pentru apetenta de a depune plangeri si petitii, Ioan Sirbu este principala sursa de zvonuri si minciuni indreptate impotriva mea", sustine Oprea, a carui teza de doctorat este acum cercetata la Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti. Pacatele lui Sirbu

Declaratiile lui Gabriel Oprea cu privire la activitatea lui Sirbu la Ministerul Apararii sunt confirmate si de surse judiciare, care arata ca generalul ar fi cercetat in nu mai putin de cinci dosare care au tangenta cu functia pe care a ocupat-o in cadrul ministerului. Inspectorii ANI au descoperit ca in perioada 2010-2014, Ioan Sirbu ar fi tinut cursuri la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC), in timpul programului de lucru de la MApN. Colaborarea ar fi fost incheiata intre spital si Facultatea de Medicina "Carol Davila", care l-au nominalizat pe Sirbu pentru activitate didactica, desi nu lucra la spitalul universitar.

In plus, Sirbu ar fi profitat de colaborarea didactica cu spitalul castigand circa 220.000 de lei prin publicarea unor cursuri de perfectionare realizate in colaborare cu Scoala Nationala de Sanatate Publica, "Management si perfectionare in domeniul sanitar". Cursurile ar fi fost publicate pe pagina de Internet a Societatii Romane de Implantologie Orala si Biomateriale (societate la c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro