(P) "Lumina patrunde intunericul" la Art Safari 2017 Expozitia propusa de Marcel Thiele si Nicoleta Jutka face un contrast spectaculos cu istoria sumbra a Galeriilor Kretulescu

Timp de 5 saptamani Capitala este punctul de interes al colectionarilor si iubitorilor de arta din Europa, intrucat aici se desfasoara, in perioada 19 mai-18 iunie 2017, cel mai mare eveniment de arta din Romania, Art Safari Bucuresti, aflat la cea de-a IV - a editie. Intins pe 7000 de metri patrati si 5 etaje, in Galeriile Kretulescu, evenimentul este dedicat expozitiei Luchian si independentii si include opere ale artistului din peste 20 de muzee, dar si din colectii private.

acum 68 luni (12 Jun 2017)

Timp de 5 saptamani Capitala este punctul de interes al colectionarilor si iubitorilor de arta din Europa, intrucat aici se desfasoara, in perioada 19 mai-18 iunie 2017, cel mai mare eveniment de arta din Romania, Art Safari Bucuresti, aflat la cea de-a IV - a editie.

Intins pe 7000 de metri patrati si 5 etaje, in Galeriile Kretulescu, evenimentul este dedicat expozitiei Luchian si independentii si include opere ale artistului din peste 20 de muzee, dar si din colectii private. Adresat iubitorilor de arta cu gusturi diverse, Art Safari Bucuresti 2017 si-a deschis portile unui numar generos de galerii din Romania si din strainatate, pentru ca publicul sa aiba posibilitatea sa viziteze expozitii noi in fiecare saptamana.

Una dintre acestea este galeria Jutka, din Bedburg, Germania, care ne propune expozitia "Lumina patrunde intunericul", semnata de Marcel Thiele, pictorul german indragostit de Romania, si de Nicoleta Jutka, artista romanca stabilita in Germania.

Atmosfera apasatoare a camerelor de tortura din regimul comunist, situate la etajul 5 ale Galeriilor Kretulescu si luminate vag cu o lumina rosie plapanda, contrasteaza astfel cu bucuria care inunda spatiul artistic in care si-au expus lucrarile Marcel Thiele si Nicoleta Jutka.

Instalatia gandita de cei doi artisti include si lumina fluorescenta proiectata din tavan, punand astfel in valoare structura, culoarea si metaforele din lucrarile celor doi artisti. Vizitatorii care pasesc in acest spatiu bi-cultural sunt provocati sa-si puna si ei amprenta asupra expozitiei si sa-si manifeste in scris, desen sau pictura ideea proprie cu privire la semnificatia luminii in Univers. Mirosul specific unei atmosfere placute si muzica ambientala din fundal completeaza in mod fericit efectul picturilor semnate de Marcel Thiele si Nicoleta Jutka, intr-un spatiu artistic de care cu siguranta ne vom aminti cu drag. Aici pot fi vazute si alte lucrari ale artistilor: marcelthiele.eu si <... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro