Ovidiu Putura, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, adus cu mandat la DNA

UPDATE miercuri ora 19:00 Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura, acuzat de luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti. In cadrul intrevederii din data de 04.11.2014 ( de la hotelul din Bucuresti), numitul Putura Ovidiu i-a promis judecatorului Iacob Corina ca, din functia pe care o va exercita in perioada urmatoare in Ministerul de Justitie, sau printr-un functionar pe care il va capacita, el va realiza legatura ca sa ii poata influenta pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici si va asigura astfel promovarea de catre Iacob Titus Gheorghe a examenului pentru notari stagiari (din anul 2015), prin fraudarea acestuia. 3370/29.04.2014, pronuntata de Judecatoria Bistrita care a fost modificata in tot, in sensul ca a fost admisa actiunea formulata de reclamanta Putura Alina Ofelia si, in consecinta au fost obligati paratii sa recunoasca dreptul de proprietate al reclamantei asupra portiunii de teren in suprafata de 916 mp din Bistrita, evidentiat cu rosu in schita anexa la raportul de expertiza tehnica, sa-l predea in posesie si sa se abtina pe viitor de la orice acte de conturbare ori deposedare. UPDATE 13:20 Trei judecatoare de la Bistrita sunt aduse la DNA Bucuresti in dosarul in care fostul secretar de stat de la Justitie, Ovidiu Putura, a fost adus cu mandat la DNA, fiind suspectat de luare de mita si trafic de influenta pentru solutionarea unui dosar civil de pe rolul instantei bistritene.

acum 69 luni (20 Jan 2015)

UPDATE miercuri ora 19:00

Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura, acuzat de luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti.

---

UPDATE miercuri ora 13.00

Consiliul Superior al Magistraturii a incetat, miercuri, detasarea judecatorului Ovidiu Putura la Ministerul Justitiei deoarece a fost retinut de procurorii anticoruptie pentru luare si dare de mita si pentru trafic de influenta.

UPDATE miercuri, ora 8,00

Ovidiu Putura, ex-secretar de stat la Ministerul Justitiei, a fost RETINUT de procurorii anticoruptie. El va fi prezentat in fata judecatorului de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti pentru emiterea unui mandat de arestare de 30 de zile.

DNA a inceput urmarirea penala si fata de judecatoarea Corina Iacob de la Tribunalul Bistrita, la care Putura a facut trafic de inflenta pentru ca sotia sa sa castige un proces civil.

---

Putura este suspectat de luare de mita, dare de mita si trafic de influenta. El a intervenit pentru solutionarea unui dosar penal (contra bani si bunuri in valoare de circa 30.000 de euro) si in obtinerea unor solutii favorabile in doua dosare civile in care sotia sa a fost reclamanta. Pentru solutionarea favorabila a celor doua dosare civile, Putura a facut trafic de influenta prin care l-a impus pe presedintele Tribunalului Bistrita si a ajutat odrasla unui magistrat sa fraudeze examenul de accedere in Camera Notarilor Publici.

UPDATE marti, 18.40

Fostul secretar de stat Ovidiu Putura, acum directorul Directiei de Contencios din ministerul Justitiei, risca RETINEREA pentru coruptie. Masura preventiva este recomandata deoarece el are posibilitate de a influenta buna desfasurare a anchetei din functia de demnitate publica - e director in Ministerul Justitiei - , functie din care poate face presiuni asupra celorlalte parti din dosar" au precizat specialisti... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro