Otrava din puii-gigant pe care ii luam din magazin. Medicii explica ce punem in farfurie: apa cu sare, hormoni si medicamente

Otrava din puii-gigant pe care ii luam din magazin. Medicii explica ce punem in farfurie: apa cu sare, hormoni si medicamente

Carnea cu saramura Carnea injectata "trage" la cantar si trage si de timp, in sensul ca puiul astfel tratat are termen de valabilitate mai mare. Ce mancati de fapt atunci cand consumati salam, parizer sau sunca din comert Din ce substante sunt facuti, de fapt, crenvurstii de porc si de pui.

acum 88 luni (16 Feb 2015)

Carnea cu saramura

Carnea injectata "trage" la cantar si trage si de timp, in sensul ca puiul astfel tratat are termen de valabilitate mai mare. O treime din pret este apa de mare, nu de ploaie!, pentru ca platim saramura. Teoretic, comerciantii nu pot vinde pui cu un continut de apa mai mare de 4,3 la suta, o norma europeana.

Pui crescuti cu chimicale

Dar carnea de pui mai poate contine si alte substante periculoase pentru organism, spune medicii. Urmarindu-se un consum de proteina de inalta calitate, acest tip de carne este des inclusa in meniu. Cu o industrie a carnii de pui mereu in crestere, aceste pasari nu cresc in conditii favorabile", sustine Liana Contiu, nutritionist - dietetician, specialist in Nutritie Clinica si Comunitara. Mai exact, puii sunt crescuti in mediu toxic si hraniti cu furaje cu continut mare de chimicale. "Carnea de pui de astazi este de calitate indoielnica. "O greseala mare este ca alegem sa cumparam carne procesata cu adaos de sodiu (saramuri), care contin glutamat monosodic, care da un gust bun si un aspect apetisant.

Hormoni si chimicale egal boli

La copii poate aparea puberatea precoce, care afecteaza serios sanatatea fizica si psihica a copilului, obezitatea infantila si anumite tipuri de cancer, spune medicii.

"Recomandarea mea este sa alegeti cu grija carnea de pui pe care o consumati. Sau alegeti sa cumparati carne de pui de o buna calitate (pui crescuti ecologic-n.r.), chiar daca pretul ei este mai mare fata de celelalte firme producatoare.

Medicul Simona Dragoi ca si reprezentantii Directiei pentru Siguranta Alimentelor spun ca exista reglementari legislative clare cu privire la carnea modul de procesare a carnii si ca, in mod normal, astfel de analize se fac pentru orice aliment aflat la consum.

Cititi si

Baga puii vii si pe partea cealalta iese direct carne tocata p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro