Otrava din paharul cu suc. Ce boli provoaca bauturile carbogazoase: inima, muschii si ficatul, cele mai afectate organe

Otrava din paharul cu suc. Ce boli provoaca bauturile carbogazoase: inima, muschii si ficatul, cele mai afectate organe

Specialista este de parere ca bauturile carbogazoase consumate mai ales la pranz poate duce la cresterea nesanatoasa in greutate, dar si la diabet zaharat - bauturile (foarte) indulcite slabesc capacitatea organismului de a gestiona nivelul de zahar din sange.

acum 108 luni (26 Feb 2015)

Nutritionistul aradean Elena Bodea spune ca printre cele mai daunatoare alimente pentru sanatate sunt bauturile carbogazoase, ele provocand boli grave. "Printre primele efecte este scaderea nivelului de potasiu din sange, care duce la slabiciune musculara si chiar la probleme cardiace.

Specialista este de parere ca bauturile carbogazoase consumate mai ales la pranz poate duce la cresterea nesanatoasa in greutate, dar si la diabet zaharat - bauturile (foarte) indulcite slabesc capacitatea organismului de a gestiona nivelul de zahar din sange. Consumul indelungat de bauturi racoritoare carbogazoase duc la formarea celulitei, datorita retentiei de apa in plus, duc si la o imbatranire prematura.

Nivel ridicat de aciditate

Medicii spun ca indiferent de compania producatoare, bauturile carbogazoase au un PH acid de 2.51, adica aproximativ acelasi ca si otetul, dar continutul de zahar mascheaza nivelul ridicat al aciditatii.

Din intregul sistem digestiv (de la gura pana la rect), numai stomacul rezista intr-un mediu acid cu PH-ul 2.0. Inainte sa ajunga in stomac, bauturile carbogazoase trec prin celelalte organe ale sistemului digestiv, provocand astfel un mediu anormal de acid.

Acidul fosforic din bauturile carbogazoase concureaza cu acidul clorhidric din stomac, afectand functiile acestuia, astfel, alimentele raman nedigerate si apar probleme precum: indigestia, gaze intestinale, balonarea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro