Otrava din cereale. Protectia Consumatorului: Le servim copiilor "un mix de fainuri rafinate, uleiuri exotice"

Otrava din cereale. Protectia Consumatorului: Le servim copiilor

"Numai la 38% dintre produsele analizate s-au folosit cereale integrale, adica macinisuri din bobul intreg sau fainuri dietetice, la fabricarea cerealelor rafinate, procentul de fainuri dietetice fiind cuprins intre 24% si 75%, dar si aceste produse au fost denaturate prin adaosul de arome artificiale, minerale si vitamine sintetice, zahar si aditivi alimentari", se arata in cercetare.

acum 105 luni (12 Jan 2016)

"Numai la 38% dintre produsele analizate s-au folosit cereale integrale, adica macinisuri din bobul intreg sau fainuri dietetice, la fabricarea cerealelor rafinate, procentul de fainuri dietetice fiind cuprins intre 24% si 75%, dar si aceste produse au fost denaturate prin adaosul de arome artificiale, minerale si vitamine sintetice, zahar si aditivi alimentari", se arata in cercetare.

"Cerealele integrale cu gust de capsuni contin 0,3% pudra de capsuni, fulgii de cereale cu ciocolata contin 1,5% pudra de ciocolata, cerealele extrudate cu cacao si aroma de ciocolata contin glicerina, aroma artificiala de ciocolata si 4,75% cacao pudra", se arata in cercetare.

Musli cu ciocolata si caramel contin ulei de turnesol

Potrivit specialistilor, musli cu ciocolata si caramel contin ulei de turnesol, in timp ce cerealele expandate cu aroma de fructe sunt colorate cu carmin, un colorant obtinut dintr-o specie de insecte, mai spun reprezentantii APC Romania.

In ceea ce priveste cantitatea de zahar din produsele tip cereale, studiul trage un semnal de alarma, asta pentru ca in cazul a 81% dintre produsele analizate, cantitatea de zaharuri declarata de catre producatori depaseste cantitatea de 15 grame zahar per 100 grame de produs.

Cerealele abunda in aditivi alimentari

In cele 73 de produse analizate s-au identificat 13 aditivi alimentari, dupa cum urmeaza: fosfati de sodiu, dioxid de sulf, acid citric, metabisulfit de sodiu, polidextroza, mono si digliceride ale acizilor grasi, caramel, fosfat tricalcic, glicerina, guma arabica, complexe de cupru ale clorofilelor, carbonat de calciu, carmin, pectine si acid ascorbic.

"Cerealele rafinate pentru micul dejun nu sunt altceva decat amestecuri de fainuri rafinate, uleiuri vegetale exotice, minerale si vitamine sintetice, arome artificiale, aditivi alimentari si zahar in exces sub diverse forme,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro