Otetul aromatizat de usturoi, o alegere perfecta pentru o salata savuroasa. Cum il prepari

Otetul aromatizat de usturoi, o alegere perfecta pentru o salata savuroasa. Cum il prepari

"Pentru a obtine otetul aromatizat, avem nevoie de 4-5 catei de usturoi, tocati mare, o ceapa medie, toccata, 3-4 linguri de ghimbir proaspat ras, 3-7 linguri de hrean proaspat ras, otet de mere, miere, boia dulce.

acum 27 luni (8 Apr 2018)

Cea mai veche reteta cu usturoi dateaza de prin anii 3000 i.e.n si apare in scrierea cuneiforma. De atunci, bucatariile lumii au inventat zeci de combinatii de gusturi in care usturoiul da o aroma inconfundabila, ce-i drept, nu apreciata chiar de toata lumea, din cauza mirosului specific foarte puternic. Iata o recomandare sugerata de un specialist in fitoterapie: otetul aromatizat de usturoi, dresingul de care s-ar putea sa te indragostesti. "Pentru a obtine otetul aromatizat, avem nevoie de 4-5 catei de usturoi, tocati mare, o ceapa medie, toccata, 3-4 linguri de ghimbir proaspat ras, 3-7 linguri de hrean proaspat ras, otet de mere, miere, boia dulce. Borcanul se aseaza intr-un loc calduros si se lasa la macerat timp de intre 21 si 28 de zile. La final in lichidul obtinut se adauga miere si boia iute dupa gust. Se administreaza cate una-doua linguri la primul semn de raceala, apoi, repeat, la fiecare trei-patru ore ore pana cand simptomele dispar", incheie Elena Badea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro