Ostropel de pui cu mamaliguta. Ce face reteta unica fata de orice alt preparat culinar de pe glob

Ostropel de pui cu mamaliguta. Ce face reteta unica fata de orice alt preparat culinar de pe glob

Pentru a pregati ostropelul de pui avem nevoie de mai multe pulpe de pui, in functie de numarul de portii pe care vrem sa le pregatim, rosii sau suc de rosii, usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper.

acum 63 luni (10 Sep 2017)

Pentru a pregati ostropelul de pui avem nevoie de mai multe pulpe de pui, in functie de numarul de portii pe care vrem sa le pregatim, rosii sau suc de rosii, usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper. Trebuie spus ca preparatul nu se aseamana cu nicio alta mancare de pe glob din punct de vedere al ingredientelor si al gustului.

"Daca micii si sarmalele mai pot fi revendicate de o tara sau doua, ingredientele folosite la ostropelul de pui il fac unic in lume. Nimeni nu mai are un sote in care sa reuneasca un numar restrans de ingrediente si care sa defineasca un preparat traditional recunoscut ca atare in intreaga tara", explica Nichi Maracine, maestru de arta culinara.

Ingrediente pentru cinci portii de ostropel:

-Cinci pulpe de pui cu os;

Ordinea corecta in care adaugam ingredientele

Primul pas este sa curatam si sa tocam marunt ceapa, pe care o vom praji apoi in ulei la foc moderat.

Peste acestea adaugam pulpele de pui taiate in doua, punem putina sare si piper, dupa gust, apoi foile de dafin. Pulpele de pui le vom lasa sa se prajeasca cu celelalte ingrediente la foc moderat timp de 15-20 de minute.

Vom pune apoi rosiile curatate de coaja si taiate cubulete, amestecand continuu ingredientele pentru a se crea sosul atat de cunoscut al ostropelului.

"Dupa ce am adaugat si rosiile, vom lasa ingredientele la foc moderat timp de 25-30 de minute, astfel incat sa se lege sosul si sa se patrunda carnea", detaliaza maestrul Nichi Maracine.

Putem pune un capac peste recipientul in care gatim ostropelul pentru a reduce din timpul de preparare, iar dupa ce inchidem focul, vom adauga patrunjelul tocat marunt. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro