Oscar 2015: Filmul "Leviathan" zguduie Rusia

Oscar 2015: Filmul

Ura si interdictie "Leviathan", care critica din plin realitatea din Rusia, a fost apreciat de unii ca ar contine o mare doza de ura fata de poporul rus, in timp ce in altii a trezit sentimente de patriotism. Regizorii sunt mai relaxati Intre timp, cunoscutul critic de film Andrei Plahov a declarat pentru cotidianul Kommersant ca filmul lui Zviaghintev este o creatie care promoveaza valori anti-ruse si ca nici filmele lui Tarkovski nu au fost anti-sovietice.

acum 66 luni (21 Jan 2015)

"Leviathan" a castigat deja Globul de Aur si va fi lansat in Rusia in luna februarie. O poveste dura Filmul, o interpretare moderna a povestii biblice "Cartea lui Iov", se desfasoara pe o peninsula de la Marea Barents si spune povestea unui om care lupta impotriva primarului corupt din localitatea sa. Unii rusi au vizionat deja filmul piratat, dar cei mai multi oameni s-au alaturat discutiei despre acest film fara a-l vedea si opiniile asupra acestui film sunt extrem de diverse. Unii il compara pe Zviaghintev cu proeminentul regizor sovietic, Andrei Tarkovski si lauda acest film, in timp ce altii i-au dat calificativul de oportunist si il acuza de ponegrirea Rusiei. Ura si interdictie "Leviathan", care critica din plin realitatea din Rusia, a fost apreciat de unii ca ar contine o mare doza de ura fata de poporul rus, in timp ce in altii a trezit sentimente de patriotism. Potrivit unor relatari din mass-media rusa, autoritatile din regiunea Murmansk, unde a fost filmat "Leviathan", au decis sa interzica filmul, care dupa parerea lor infatiseaza aceasta regiune intr-o lumina negativa.

Critici ortodoxe Un numar de experti au bombardat acest film doar cu critici."Asociatia Expertilor Ortodocsi" a cerut o interdictie, care consta in eliminarea acestui film din cursa pentru Oscar. Pe de alta parte, cotidianul Izvestia l-a citat pe presedintele Uniunii Cetatenilor Ortodocsi care afirma ca"Leviathan" este un film bine cotat care a adus Federatiei Ruse numeroase premii internationale, pe fondul tensiunilor dintre Rusia si Occident. Regizorii sunt mai relaxati Intre timp, cunoscutul critic de film Andrei Plahov a declarat pentru cotidianul Kommersant ca filmul lui Zviaghintev este o creatie care promoveaza valori anti-ruse si ca nici filmele lui Tarkovski nu au fost anti-sovietice. El a descris "Leviathan", ca un film epic, care nu are concurenta pe piata cinematografiei moderne din Rusia. Andrei Zviaghintev spune ca "Leviathan" nu ar trebui sa fie analizat din punct de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro