Os la plic. Care sunt solutiile moderne in caz ca ai nevoie de implant dentar si ce analize medicale sunt obligatorii

Os la plic. Care sunt solutiile moderne in caz ca ai nevoie de implant dentar si ce analize medicale sunt obligatorii

In aceste cazuri, cand nu exista suficient os, exista o serie de alternative: os recoltat de la pacient, varianta ideala, sau substitutie de os de la cadavre, inclusiv animale, si os sintetic, dezvoltat si prelucrat in laborator. Rezultate foarte bune s-au obtinut insa cu substitutele de os - os uman prelevat de la cadavre sau os de porc, os de cal, care sunt disponibile comercial, la plic, sub forma de rumegus de os sau sub forma de blocuri.

acum 30 luni (7 Nov 2016)

Implanturile dentare reprezinta, la ora actuala, cea mai buna si durabila solutie pentru pacientii carora le lipsesc unul sau mai multi dinti, medicii deja avand la activ foarte multe cazuri rezolvate cu succes. Daca unele contraindicatii, precum fumatul si diabetul, au fost eliminate in timp, cel mai mare obstacol intampinat de persoanele care necesita o astfel de interventiei este cantitatea insuficienta de os, care sa sustina implantul. In aceste cazuri, tehnologia ofera solutii inovatoare: os recoltat de la pacient, os de substitutie, prelevat de la cadavre umane sau de la animale, sau os sintetic, dezvoltat in laborator. Odata rezolvata aceasta problema, un implant poate rezista si o viata de om.

Dupa extractia dentara, osul "se atrofiaza"

Implantul dentar este o piesa de titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural care lipseste. In general, orice persoana careia ii lipsesc dinti poate beneficia de un tratament cu implanturi dentare, cu conditia sa aiba suficient os care sa sustina implantul.

Din pacate, in foarte mult cazuri, este nevoie de solutii fix pentru aceasta lipsa de os.

"Din experienta mea, si am 13 ani de implantologie, intre 30% si 40% din persoanele care se adreseaza pentru implant nu au suficient os. Iar in acest caz, nu poti pune un implant de dimensiuni suficiente.

In aceste cazuri, cand nu exista suficient os, exista o serie de alternative: os recoltat de la pacient, varianta ideala, sau substitutie de os de la cadavre, inclusiv animale, si os sintetic, dezvoltat si prelucrat in laborator. "Sunt cateva locuri specifice de unde se poate recolta os de la pacient, fie din gura, fie de la sold, din creasta iliaca, dar ideal ar fi sa se recolteze din gura. Totusi, si aici sunt niste riscuri de afectare a unor nervi. Rezultate foarte bune s-au obtinut insa cu substitut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro