Ortodoxia, arma politica pentru Rusia

Recent, la o conferinta organizata in Bucuresti de acest nou trust de presa, unde au venit simpatizanti din mai multe tari ai miscarii eurasiatice si ai ideilor lui Alexandr Dughin, s-a vorbit din nou despre motorul ortodoxiei si importanta teologiei pentru viitorul acestei regiuni, despre valorile religiei, care trebuie sa functioneze impotriva liberalismului si a modernizarii de tip atlantist.

acum 91 luni (11 Mar 2015)

Patriarhul Daniel are de ce sa fie fericit: peste 90 la suta din elevi au cerut sa faca ora de religie. Aproape toti cei inscrisi la Religie vor continua sa faca rugaciuni in aceasta ora, vor continua sa afle despre superioritatea ortodoxiei asupra celorlalte religii si vor continua sa fie convinsi ca "homosexualii si femeia cu barba" trebuie aruncati la marginea societatii. O propaganda care seamana din ce in ce mai mult cu cea a Moscovei si care poate fi gasita cu usurinta la Russia Today, varianta in limba romana.

Recent, la o conferinta organizata in Bucuresti de acest nou trust de presa, unde au venit simpatizanti din mai multe tari ai miscarii eurasiatice si ai ideilor lui Alexandr Dughin, s-a vorbit din nou despre motorul ortodoxiei si importanta teologiei pentru viitorul acestei regiuni, despre valorile religiei, care trebuie sa functioneze impotriva liberalismului si a modernizarii de tip atlantist. In ultimii ani, de pilda, Ilarion Volokolamsk, numarul doi dupa Patriarhul Kiril, un fel de ministru de externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, a venit de mai multe ori in Romania, ultima data in toamna anului trecut, cand s-a intalnit si cu Daniel. A tinut conferinte si slujbe la care au venit mii de oameni, carora le-a explicat ca nu suntem intr-o "epoca postcrestina".

Valorile pe care le promoveaza Rusia prin parghii mai mult sau mai putin subtile, religia, ierarhia si familia, acuzand statele atlantiste de un liberalism desantat, se suprapun vederilor elitei politice autohtone. Moscova se considera singura mare putere cu adevarat conservatoare, care poate sa-si salveze surorile mai mici din ghearele occidentalilor care propovaduiesc drepturi pentru homosexuali, incurajeaza mamele singure si fac educatie sexuala in scoli.

Proiectul Marii Europe de Est, despre care scrie Dughin, inseamna strangerea slavilor si ortodocsilor sub steagul politic rusesc, in care ar incapea si ungurii, care, cu toate ca nu sunt nici slavi, nici ortodocsi, au ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro