Orgoliile locale inchid patru mine si doua termocentrale

"A facut un tabel al creantelor, adica a recunoscut niste creante, inclusiv o amenda data de Ministerul Mediului, ce putea fi contestata, care a majorat datoria totala cu amenzi de aproximativ 100 de milioane de lei. In momentul de fata, toate aceste masuri sunt contramandate, ceea ce inseamna ca vor fi o puzderie de procese, atat pe Dreptul Muncii, declansate de cei care au fost dati afara, cat si de catre contractanti.

acum 97 luni (4 May 2016)

Situatia s-a agravat si mai mult la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), care inseamna minele Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan si termocentralele Mintia Deva si Paroseni. In 2015, compania a avut pierderi estimate la aproape 900 de milioane lei, in timp ce datoriile totale se apropie in prezent de 1,2 miliarde de lei.

Practicianul in insolventa Gheorghe Piperea a explicat pentru "Romania libera" dedesubturile acestei situatii-limita: confruntarea orgoliilor dintre debitorul Complexul Energetic Hunedoara, reprezentat de Consiliul de administratie, si un fel de patriotism local. CEH "nu a prea inteles fenomenul, a vrut un anumit administrator judiciar, iar sistemul judiciar din Hunedoara, ce a tinut sa manifeste un fel de patriotism local, a numit alt administrator judiciar", a explicat Gheorghe Piperea. Specialistul crede ca apelul facut de Sindicatul "Noroc Bun" a avut aceasta motivatie. "A facut un tabel al creantelor, adica a recunoscut niste creante, inclusiv o amenda data de Ministerul Mediului, ce putea fi contestata, care a majorat datoria totala cu amenzi de aproximativ 100 de milioane de lei. In momentul de fata, toate aceste masuri sunt contramandate, ceea ce inseamna ca vor fi o puzderie de procese, atat pe Dreptul Muncii, declansate de cei care au fost dati afara, cat si de catre contractanti.

Conducerea societatii ce actiona inainte de deschiderea insolventei isi va exercita drepturile si isi va indeplini din nou obligatiile, afirma si Daniel Barbu, avocat specialist in insolventa. Nu pot sa inceapa afaceri noi, trebuie sa fie prudenti si sa-si desfasoare activitatea pe baze normale, ca inainte de admiterea cererii de intrare in insolventa", a mentionat acesta pentru "Romania libera".

Gheorghe Piperea a mai subliniat ca, din pacate pentru cei ce au facut apelul, respingerea procedurii de insolventa nu e o victorie. Cu atat mai mult acum, dupa ce s-au intamplat atat de multe lucruri, ca recunoasterea fortata a unui ajutor de st... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro