Organul cu girofar "isi plimba activitatile indispensabile pe acolo pe unde se simte tras de interesul national"

Organul cu girofar

> Trebuie sa fie lovit de o puternica avalansa de endorfine individul ajuns intr-o inalta demnitate atunci cand este anuntat ca il asteapta coloana. Ma intreb si eu: ce grozavii li s-a intamplat sefilor de partide parlamentare in 26 de ani de a fost nevoie acum de o prevedere legala care sa le permita sa beneficieze de paza gratuita din partea SPP? Cum scapa de prin sedinte si combinatii, seful de partid, devenit organ cu acte in regula, se urca in masina si, insotit de SPP, pleaca spre casa cu girofarul aprins si cu "ni-no ni-no", caci se raceste ciorba.

acum 84 luni (30 Jan 2016)

>

Trebuie sa fie lovit de o puternica avalansa de endorfine individul ajuns intr-o inalta demnitate atunci cand este anuntat ca il asteapta coloana. Pentru ce a tras omul atatea sfori in partid si in coalitii, cum sa vada lumea ca el nu este la fel ca ceilalti altfel decat prevazut cu coloana oficiala? Cand a murit, Ceausescu s-a spart in mii de "ceausesti" prezenti peste tot in societate, de la politicieni pana la directori de institutii. Toti s-au visat sa fie ca el atunci cand vor fi mari: abuzivi, a-toate-stiutori si rasfatati de cultul propriei personalitati.

Dar, daca liderii de atunci nu aveau voie sa deranjeze poporul in mod zgomotos cu prezenta lor, drept la spectacol public cotidian avand doar Tiranul, democratia a dat drumul la dezmat la acest capitol. Acestia recunosteau imediat ca trece "organul de partid si de stat" si se anuntau unii pe altii. Cine statea sa se uite la numerele masinilor si cati stiau ca cele cu numere mici sunt ale reprezentantilor de atunci ai "boborului"? Se blocheaza intersectiile, armate de agenti de circulatie umplu vazduhul de tignale. Dincolo de geamurile fumurii, el poate sa faca orice, chiar sa dea un interviu in care sa sustina principiul transparentei: adica, el poate sa vada pe toata lumea, dar nimeni nu poate sa-l vada pe el. Merge sa-si caneasca parul, sa se penseze, sa-si puna ventuze, sa faca sport si alte activitati indispensabile interesului national. Toate actiunile organului sunt indispensabile, fapt ce-i permite sa-si plimbe indispensabilele pe acolo pe unde se simte tras de interesul national.

Pentru a acoperi ilegalitatea nasului Oprea, Ponta a dat o ordonanta de urgenta prin care se stabileste ca toti pesedintii de partid parlamentar au voie la paza gratuita din partea SPP. Nu i-a folosit la nimic aceasta ordonanta sefului militarilor mascati in haina politica, pentru ca a fost data dupa ce a murit politistul din coloana oficiala ce-l insotea ilegal prin oras. Ma intreb si eu: ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro