Organismul de cercetare a plagiatelor, epurat politic

Rl a scris că acuzațiile de plagiat vor fi analizate de către o comisie din care fac parte profesori activi la unitatea de invățămant unde demnitarul a obținut titlul de doctor. Comisia de științe militare, informații și ordine publică are șapte membri, doar doi fiind de la Academia de Informații Mihai Viteazu, care a acordate mai multe doctorate bănuite de fraudă academică.

acum 92 luni (13 Jun 2016)

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare are o nouă structură din care nu mai fac parte personaje politice cum ar fi senatorul Ecaterina Andronescu sau vicepremierul Vasile Dancu. Structura CNATDCU are cinci domenii de activitate: Matematica și științe ale naturii, Științe inginerești,Științe biologice și biomedicale, Științe sociale, Științe umaniste și arte. Acestea, la randul lor se subdiviziează intr-un total de 35 comisii de specialitate şi 77 domenii fundamentale. La o primă lectură a listei noilor membri ai CNATDCU se poate observa curățarea acesteia de persoane controversate și de politicieni.

In vechiul CNATDCU, senatorul Ecaterina Andronescu făcea parte din Consiliu General și era președinte al Comisiei de Inginerie Chimică, Inginerie Medicală, Știința materialelor și nanomateriale. Ambele poziții au fost pierdute de către Andronescu, funcția de președinte in favoarea profesorului Horia Iovu de la Universitatea Politehnica București. Vicepremierul Vasile Dancu nu mai face parte din CNATDCU și, implicit, din Comisia de sociologie, științe politice și administrative. Romania liberă a scris, in exclusivitate, că Gabriel Boroi, președintele Comisiei de Științe Juridice a CNATDCU - chemată să analizeze acuzațiile de plagiat formulate la adresa fostului premier Victor Ponta - a dat deja un verdict in acest caz. Profesorul a fost unul dintre cei trei experți numiți de către Consiliul Național de Etică din cadrul Ministerului Educației care, in vara anului 2012, au decis că Ponta nu a plagiat in teza sa de doctorat.

Academia de Informații, in minoritate

Printre personalitățile bănuite de plagiat aflate la judecata Comisiei de științe militare, informații și ordine publică se află prim pocurorul general al Romaniei Bogdan Licu, fostul primar Neculai Onțanu și fostul ministru Mihai Stănișoară. Rl a scris că acuzațiile de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro