Ordonanta privind Legea RCA si reorganizarea CNADNR au fost dezbatute in sedinta de Guvern. Dacian Ciolos a anuntat ca Executivul va lua masuri: Vrem sa dam cadrul juridic pentru ca ASF sa rezolve problema politelor RCA

Ordonanta de urgenta privind obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si reorganizarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) ar putea fi aprobate in sedinta de miercuri a Guvernului. Pe ordinea de zi a sedintei se mai afla un proiect de ordonanta de urgenta privind reorganizarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si infiintarea Companiei Nationale de Investitii Rutiere.

acum 89 luni (14 Sep 2016)

Ordonanta de urgenta privind obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si reorganizarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) ar putea fi aprobate in sedinta de miercuri a Guvernului.

"Dupa mai multe discutii avute cu ASF, asiguratorii si transportatorii, am ajuns la concluzia ca cea mai buna concluzie este sa venim cu o propunere de Ordonanta de Urgenta care include foarte multe propuneri facute de transportatori. In momentul de fata, este responsabilitatea Guvernului sa se ocupe de aceasta problema (...) Vrem sa dam cadrul juridic pentru ca ASF sa rezolve aceasta problema, sa dam un cadrul clar definit. Sunt prevazute mai multe lucruri, precum modul in care se calculeaza costul, cat si faptul ca un contract RCA poate sa fie suspendat, sa poata fi incheiat pe o luna sau pe mai multe luni, obligativitatea ca asiguratorii sa puna la dispozitia asiguratilor si metoda de calcul (...) Daca despagubirea nu e platita la termen, se pot percepe penalitati pentru fiecare zi de intarziere.

Transportatorii, care ameninta cu proteste, spun ca ar renunta la acestea daca in proiectul de ordonanta referitor la asigurarea obligatorie de raspundere civila se va regasi un tarif de referinta.

Pe ordinea de zi a sedintei se mai afla un proiect de ordonanta de urgenta privind reorganizarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si infiintarea Companiei Nationale de Investitii Rutiere.

Tot miercuri, Executivul ia in dezbatere un proiect de ordonanta de urgenta privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile si modificarea OUG nr.50/2010 privind contractele de credite pentru consumator. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro