Ordonanta care rezolva problema lui Victor Ponta
La doua saptamani dupa ce premierul Ponta a spus ca vrea sa renunte la titlul de doctor, masinaria guvernamentala s-a pus in miscare spre a-i implini acestuia dorinta: Legea Educatiei Nationale a fost modificata, din nou, prin ordonanta de urgenta. Potrivit acestuia, amendarea Legii Educatiei Nationale in sensul introducerii dreptului de a renunta la titlul de doctor ar fi fost ceruta atat de posesorii unor titluri stiintifice, cat si de societatea civila si de presa. 49/2014) a fost adoptat la sfarsitul lunii iunie, fara nici un fel de dezbatere publica, iar prin el au fost aduse nu mai putin de 97 de modificari Legii Educatiei Nationale, multe dintre amendamente fiind aspru criticate de unii profesori, de studenti si organizatii nonguvernamentale.
La doua saptamani dupa ce premierul Ponta a spus ca vrea sa renunte la titlul de doctor, masinaria guvernamentala s-a pus in miscare spre a-i implini acestuia dorinta: Legea Educatiei Nationale a fost modificata, din nou, prin ordonanta de urgenta.
Ca si cum ar fi fost o extrema urgenta, Cabinetul Ponta a modificat Legea Educatiei Nationale, prin OUG, in sensul ca persoanele care poseda un titlu de doctor sa poata renunta la acesta, in baza unei cereri adresate ministerului de resort. Evident, amendarea grabnica a legislatiei in vigoare s-a facut doar pentru ca premierul sa-si poata indeplini dorinta de a renunta la titlul de doctor care i-a cauzat atatea probleme. Si, tot evident, Legea Educatiei putea fi modificata printr-un proiect de lege care sa fie dezbatut si adoptat de Parlament, doar ca, in acest caz, ar fi durat mai mult, fapt nedorit, probabil, de premier. Primul episod de acest fel s-a consumat in mai 2013, cand Executivul condus de seful PSD a adoptat hotararea de guvern prin care ofiterii acoperiti nu mai pot fi deconspirati nici dupa incetarea raporturilor de munca sau de serviciu. In acest caz, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop. Actul administrativ constatator al titlului stiintific - diploma, cartonul emis de universitate in baza ordinului de ministru - devine nul de la data emiterii ordinului de revocare", a explicat Cimpeanu care va fi procedura de acum inainte. Potrivit acestuia, amendarea Legii Educatiei Nationale in sensul introducerii dreptului de a renunta la titlul de doctor ar fi fost ceruta atat de posesorii unor titluri stiintifice, cat si de societatea civila si de presa. Totusi, solicitat sa ofere informatii concrete despre persoanele care si-au manifestat dorinta de a renunta la titlul de doctor, ministrul Educatiei nu a putut furniza decat numele unui singur solicitant, premierul Ponta.
In urma cu doua saptamani, premierul Ponta a anuntat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro