Ordonanta 13 produce efecte in PSD: Liviu Dragnea nu renunta la planurile sale de a deveni premier. Ponta si Grindeanu au avut o intalnire

Toate aceste miscari de la nivel guvernamental pun in pericol planul lui Liviu Dragnea de a deveni premier, unul din elementele planului fiind tocmai eliminarea acuzatiei de abuz in serviciu, ca efect al aprobarii Ordonantei 13. Numai un exemplu - cei 30 de miliarde de lei pentru baronii locali, oferiti prin Programul National de Dezvoltare Locala, vor fi alocati prin ordine semnate de ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, si nu prin hotarari care sa treaca prin Guvern. "Avem nevoie de mai multe voci, ca cea a lui Mihai Chirica, care sa spuna lucrurilor pe nume, pentru ca altfel aceasta atitudine de monolit la bine si la rau, fara nuante, fara alte opinii, fara pareri pro si contra nu poate sa duca PSD intr-o directie buna", a declarat Ivan.

acum 88 luni (14 Feb 2017)

Liderul PSD nu a renuntat la planurile de a deveni premier. El este deranjat de primele semne de independenta ale lui Sorin Grindeanu si incearca sa sanctioneze nemultumirile din partid.

Neintelegerile dintre presedintele PSD Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu par sa se inmulteasca de la o zi la alta. Cea mai recenta divergenta ar viza, potrivit unor surse din partid, dorinta lui Grindeanu de a nominaliza un ministru independent la Justitie, in timp ce Liviu Dragnea isi doreste ca portofoliul sa fie preluat de un membru PSD.

Miscarile lui Grindeanu din ultima vreme sunt puse de unii parlamentari PSD pe seama faptului ca premierul ar fi nemultumit ca a fost cel care a semnat Ordonanta 13, care a provocat scandal. Toate aceste miscari de la nivel guvernamental pun in pericol planul lui Liviu Dragnea de a deveni premier, unul din elementele planului fiind tocmai eliminarea acuzatiei de abuz in serviciu, ca efect al aprobarii Ordonantei 13.

Dragnea si cei sapte baroni

Dezamagit ca Sorin Grindeanu nu ii executa 100% ordinele, Dragnea cauta mecanisme de a-l controla pe premier. Intrebat de unde stie ce gandesc cei 40 de sefi de organizatii judetene, Stefanescu s-a repliat "stiu ce au spus cel putin sapte dintre ei, vor sa faca o rezolutie". El a lasat sa se inteleaga ca rezolutia se va referi la sustinerea conducerii centrale, dar si la sanctionarea vocilor critice din partid. Stefanescu nu i-a nominalizat pe cei sapte, dar toate informatiile de pana acum dovedesc ca pe langa sprijinul PSD Teleorman, fieful sau, Dragnea se bazeaza pe Adrian Tutuianu (Dambovita), Paul Stanescu (Olt), Olguta Vasilescu (Dolj), Niculae Badalau (Giurgiu), Marian Neacsu (Ialomita) si Marcel Ciolacu (Buzau).

Grindeanu, tocat de televiziunea lui Ghita

Tensiunile din PSD incep sa se manifeste si pe televiziunile apropiate de acest partid. Postul detinut de Sebastian Ghita, Romania TV, a lansat duminica seara un atac dur la premierul Sor... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro