Ordinea de succesiune la tronul Romaniei. Ce se intampla cu Familia Regala dupa excluderea de la "tron" a lui Nicolae

Ordinea de succesiune la tronul Romaniei. Ce se intampla cu Familia Regala dupa excluderea de la

Decizia Casei Regale de a-l radia din linia de succesiune pe (pana mai ieri) Principele Nicolae a venit ca o lovitura de trasnet. In ce-o priveste pe cea de-a treia fiica a Regelui Mihai, Irina Walker (foto dreapta), aceasta a fost exclusa din ordinea de succesiune la tronul Romaniei, impreuna cu toti descendentii sai, in octombrie 2014, dupa ce a fost condamnata de statul american la trei ani de inchisoare cu suspendare deoarece organizase, impreuna cu sotul ei, lupte ilegale de cocosi la ferma lor din Oregon. Mai mult, la 10 mai 2011, pe fondul unor procese in Germania referitoare la fostul nume de Hohezollern-Veringen al ginerelui sau, Radu, dar si a temerii, conform unora, privind eventuale pretentii ale Hohenzollernilor germani la sefia Casei Regale romane, Regele Mihai a rupt legaturile istorice si dinastice cu Casa princiara de Hohenzollern-Sigmaringen, a schimbat numele familiei sale in "al (a) Romaniei" si a renuntat la titlurile conferite lui si familiei sale de catre Casa princiara.

acum 110 luni (11 Aug 2015)

Decizia Casei Regale de a-l radia din linia de succesiune pe (pana mai ieri) Principele Nicolae a venit ca o lovitura de trasnet. "In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de si calificativul de . De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi", suna sec comunicatul transmis de Biroul de Presa al Majestatii Sale. "Omul care le-a tinut piept lui Hitler si Stalin"

Ramane intrebarea ce se va intampla de acum inainte si cum va arata acel viitor al unei "carmuiri sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti", la care se refera in comunicatul cu pricina Majestatea Sa.

"Putem comenta decizia Regelui, dar nu avem caderea de a o judeca", considera de la bun inceput istoricul Dan Falcan, "cel putin din doua motive:

- 1) nu avem informatiile pe care le-a avut Regele cand a luat aceasta decizie;

- 2) Regele a dovedit in cei aproape 94 de ani de viata ca isi cumpaneste temeinic hotararile, n-avem noi cum sa judecam deciziile unui om care le-a tinut piept lui Hitler si Stalin (? Ordinea de succesiune la tronul Romaniei: Margareta si Elena, primele la succesiune

Un scurt istoric: liderii monarhisti romani au intentionat, in 1997, sa-i ceara Regelui Mihai desemnarea unui succesor la tron de sex barbatesc din ramura germana a familiei, in conformitate cu ultima Constitutie regala.

Asadar, actuala mostenitoare a Casei Regale "a Romaniei" este Principesa Margareta (foto dreapta), iar dupa inevitabila "incheiere a domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei", pomenita si de Majestatea Sa in comunicat, "tronul" ii va reveni Principesei Elena, sora acesteia si mama fostului principe Nicolae. Aceasta tinand cont si ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro