Orchestra Romana de Tineret, la Expozitia Mondiala de la Milano

Orchestra Romană de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal şi solista Anita Hartig, vor reprezenta, miercuri, Romania la Expoziţia Mondială de la Milano, informează Mediafax. Citește și: Un spectacol romanesc, la un celebru festival de teatru Orchestra Romană de Tineret va interpreta la Milano, printre altele, lucrările "Trei dansuri romaneşti", de Theodor Rogalski, şi "Rapsodia I", de George Enescu. Soprana de origine romană Anita Hartig evoluează pe cele mai importante scene de concert din lume, de la Metropolitan la Covent Garden, de la Scala din Milano la Opera din Viena.

acum 86 luni (27 Jul 2015)

Orchestra Romană de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal şi solista Anita Hartig, vor reprezenta, miercuri, Romania la Expoziţia Mondială de la Milano, informează Mediafax.

"Programul pe care il vom prezenta la acest eveniment este cu totul special, este un concert de muzică romanească cu preponderenţă, dar conţine şi muzică italiană şi lucrări din repertoriul european", spune Marin Cazacu, managerul Centrului Naţional de Artă "Tinerimea Romană".

Citește și: Un spectacol romanesc, la un celebru festival de teatru

Orchestra Romană de Tineret va interpreta la Milano, printre altele, lucrările "Trei dansuri romaneşti", de Theodor Rogalski, şi "Rapsodia I", de George Enescu.

Expoziţia Mondială de la Milano 2015 are loc in perioada 1 mai - 31 octombrie, manifestarea reunind 148 de ţări şi organizaţii internaţionale.

Conform tradiţiei, fiecare ţară participantă la expoziţia universală işi alege o zi, iar data aleasă de Romania coincide cu Ziua Imnului Naţional al Romaniei, la care va fi prezentă o delegaţie condusă de Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Cu această ocazie, Pavilionul Romaniei va organiza o serie de acţiuni de diplomaţie publică şi economică menite să genereze interesul pentru cultura şi mediul investiţional romanesc.

Programul special al Zilei Romaniei la Expo Milano va incepe la ora 10.30, cu ceremonia oficială de arborare a steagurilor şi de intonare a imnurilor naţionale, şi se va incheia la ora 20.30.

Un moment artistic al zilei il reprezintă şi spectacolul de dansuri populare romaneşti, susţinut de ansamblul folcloric "Cindrelul - Junii Sibiului", care va cuprinde toată aria din pavilionul expoziţional.

Prima orchestră simfonică de tineret din Romania a luat fiinţă la Sinaia in vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro