Orasul unde se vor monta camere de supraveghere pe ghenele de gunoi. Cum motiveaza autoritatile decizia bizara

Orasul unde se vor monta camere de supraveghere pe ghenele de gunoi. Cum motiveaza autoritatile decizia bizara

Ghenele au fost realizate in 2015 in cadrul unui asa-zis proiect de reabilitare urbana a orasului si au starnit multe controverse din cauza costurilor foarte mari si inutile. In cadrul proiectului de reabilitare urbana finalizat in vara lui 2015 au fost realizate 25 de ghene de gunoi cu structuri din lemn de stejar sau de esenta rasinos.

acum 79 luni (1 Nov 2017)

Ghenele au fost realizate in 2015 in cadrul unui asa-zis proiect de reabilitare urbana a orasului si au starnit multe controverse din cauza costurilor foarte mari si inutile. Fiecare structura din lemn de

pe ghena a costat 2.000 de euro, iar ghenele au in interior si ghirlande luminoase. Sunt sesizari legat de cei care arunca materiale de constructii la ghene, dar si privind mai multe restaurante care arunca in mod constant saci cu resturi la ghene, in conditiile in care respectivele restaurante nu au contracte cu firme de salubritate. Sunt si zeci de sesizari privind mizeria de la ghene. Motiv pentru care vom monta zeci de camere de supraveghere si ii vom sanctiona pe cei care fac mizerie sau nu respecta legea. Am declansat deja procedura de achizitionare a camerelor de supraveghere, nu pot sa va spun un termen precis de finalizare. Intr-o prima etapa, vor fi peste 20 de camere de supraveghere la tot atatea ghene, dar vom extinde treptat supravegherea in tot orasul.

In cadrul proiectului de reabilitare urbana finalizat in vara lui 2015 au fost realizate 25 de ghene de gunoi cu structuri din lemn de stejar sau de esenta rasinos. Iar ghirlandele luminoase, care au fost montate in jurul ghenelor si sub zeci de banci din Pitesti, au costat 300.000 de lei.

Iata si care a fost motivatia Primariei Pitesti, la inceputul proiectului, pentru amplasarea acestor pergole din lemn la platformele de gunoi: "Necesitatea mentinerii aspectului urbanistic avand in vedere zonele in care sunt amplasate si realizarea unor perdele verzi din plante agatatoare (iedera sau similare)". Numai ca au trecut doi ani si jumatate de la finalizarea respectivelor ghene, iar pe pergolele din lemn scump nu a fost amplasata nicio planta agatatoare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro