ORASUL SECRET de sub FOCSANI. A iesit la iveala dupa CUTREMURUL DIN 77, dar COMUNISTII l-au ascuns

ORASUL SECRET de sub FOCSANI. A iesit la iveala dupa CUTREMURUL DIN 77, dar COMUNISTII l-au ascuns

Tunelurile si beciurile care se ascund sub Focsaniul de astazi vorbesc despre originea si intemeierea orasului. Toate gurile de intrare si de iesire au fost astupate si, mai mult, pe unele s-au construit cladiri sau drumuri. Jenica Lazar stie, din auzite, ca exista astfel de tuneluri, insa cunoaste cu exactitate doar buncarele si gurile de evacuare din zona Pietei Unirii.

acum 117 luni (29 Sep 2014)

Tunelurile si beciurile care se ascund sub Focsaniul de astazi vorbesc despre originea si intemeierea orasului. Ingrijorator este faptul ca cele mai multe dovezi ale unei civilizatii subterane au fost astupate, iar gurile de intrare sau iesire au fost date uitari, scrie efemeride.ro.

Singurii care au mai protejat istoria veche a Focsaniului sunt cativa patroni de baruri sau restaurante, care le-au conservat pentru a oferi consumatorilor o atmosfera speciala. Putini mai sunt cei care mai stiu unde sunt tunelurile sau beciurile din Focsaniul vechi, iar cei mai multi vorbesc din auzite.

In urma cu sute de ani, Focsaniul era un important punct comercial si militar. Orasul subteran este brazdat de tuneluri si beciuri care se intalnesc in anumite locuri, insa nimeni nu mai stie exact pe unde. "Eu am intrat intr-un astfel de tunel cand s-a lucrat la instalatiile de apa si canalizare.

In prezent, in Focsani nu exista un loc care sa permita accesul intr-un tunel subteran sau beci de mari dimensiuni. Toate gurile de intrare si de iesire au fost astupate si, mai mult, pe unele s-au construit cladiri sau drumuri.

Colonelul Jenica Lazar, ofiter specialist la Protectia Civila din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, si directorul ENET, Valter Popescu, au vorbit despre aceste fortificatii subterane. Ni s-au rupt atunci tevile si a fost nevoie de interventie rapida.

Jenica Lazar stie, din auzite, ca exista astfel de tuneluri, insa cunoaste cu exactitate doar buncarele si gurile de evacuare din zona Pietei Unirii. "Am auzit si eu ca sunt astfel de tuneluri, dar nu am gasit niciunul pana acum. Intre Consiliul Judetean si Hotelul Unirea a fost inchisa trecerea pentru ca hotelul este mai sus si apa intra la Consiliul Judetean", a spus colonelul Lazar. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro