Orasul pastrat INTACT sub apa dupa 40 de ani. Asa arata Atlantida in versiunea chineza. VIDEO FOTO

Orasul pastrat INTACT sub apa dupa 40 de ani. Asa arata Atlantida in versiunea chineza. VIDEO FOTO

Shicheng este un oras antic, scufundat la peste 40 de metri adancime pe fundul unui lac artificial, acolo unde s-a transformat intr-o veritabila capsula a timpului, protejat de eroziunea naturala si de factorii distructivi de la suprafata.

acum 83 luni (8 Sep 2014)

Exista un oras inghitit de ape in China, care, chiar si acum, dupa 40 ani, se pastreaza intact. Shi Cheng, supranumit si Orasul Leului, se afla pe fundul unui lac din zona Muntelui celor Cinci Lei.

Shicheng sau Orasul Leului, a ajuns in atentia opiniei publice dupa ce varianta chinezeasca a revistei National Geographic a publicat mai multe poze deosebite cu aceasta metropola scufundata. Shicheng este un oras antic, scufundat la peste 40 de metri adancime pe fundul unui lac artificial, acolo unde s-a transformat intr-o veritabila capsula a timpului, protejat de eroziunea naturala si de factorii distructivi de la suprafata.

Potrivit dailymail.co.uk, orasul a fost sacrificat in 1959, dupa ce guvernul chinez a decis constructia unei hidrocentrale. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro