"Orasul Iadului" din Japonia fierbe la propriu: temperatura apei din lacuri ajunge la 99,5 grade Celsius

Turistii care ajung in zona se pot bucura de mai multe feluri de bai, de la cele cu apa termala, la cele de nisip sau de abur. Cel mai spectaculos izvor termal din Beppu este Chinoike Jigoku sau "Iazul de sange", a carei culoare portocalie provine din prezenta oxidului de fier si a celui de magneziu, temperatura apei fiind de 80 de grade Celsius.

acum 53 luni (22 Nov 2016)

Beppu, cel mai important oras al insulei, a fost fondat in 1924, iar numele este dat de cele opt izvoare geotermale, dintre care sase sunt situate in cartierul Kannawa, iar alte doua in cartierul Shibaseki. Exista in total 2.900 guri de aerisire, care scot zilnic peste 130.000 de tone de apa sub forma de abur. Sursa acesteia este cel mai mare vulcan activ din Japonia, Mt'Aso, care se afla la o distanta de 100 de kilomentri de sud-vestul orasului, scrie Daily Mail. Turistii care ajung in zona se pot bucura de mai multe feluri de bai, de la cele cu apa termala, la cele de nisip sau de abur.

Cel mai spectaculos izvor termal din Beppu este Chinoike Jigoku sau "Iazul de sange", a carei culoare portocalie provine din prezenta oxidului de fier si a celui de magneziu, temperatura apei fiind de 80 de grade Celsius.

Turistii care viziteaza aceasta zona au intotdeauna parte de o primire calduroasa, fiind tratati cu tot felul de lucruri specifice, cum ar fi ouale fierte in izvoarele termale sau bai de picioare in iazurile reci. Vulcanul a erupt ultima data in octombrie, imprastiind cenusa pe o distanta de 240 de kilometri.

Japonia se afla pe asa-numitul "Cerc de foc" al Pacificului, inregistrand cele mai multe cutremure si eruptii vulcanice. Pe 27 septembrie, in Japonia s-a produs cea mai puternica eruptie din ultimii 90 de ani, cand vulcanul Mount Ontake a erupt in mod neasteptat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro