Orasul din Romania unde Primaria plateste 10 milioane de euro pentru ca unul din sase pasageri sa calatoreasca gratuit

Orasul din Romania unde Primaria plateste 10 milioane de euro pentru ca unul din sase pasageri sa calatoreasca gratuit

Iesenii sunt asteptati sa isi expuna punctul de vedere cu privire la proiectul de hotarare local pe care Primaria il propune pana pe 5 februarie, pe adresa postala sau de email a municipalitatii Astfel, autoritatile locale isi propun ca toti elevii si studentii sa beneficieze de reducere cu jumatate a biletelor, in timp ce tinerii defavorizati pot beneficia de gratuitate pe toate liniile sau pe o parte dintre acestea.

acum 98 luni (8 Feb 2016)

Potrivit unor cifre ajunse recent pe masa consilierilor locali din Iasi, in perioada noiembrie 2014-octombrie 2015, peste 55.000 de persoane au beneficiat de gratuite integrala pe mijlocele de transport in comun.

Cele mai multe abonamente gratuite au fost cele pentru pensionari, aproape 36.000 de abonamente de acest tip fiind emise in perioada mentionata. Pentru acestia, dar si pentru alte categorii de persoane care beneficiaza de gratuitati, Primaria Iasi deconteaza din bani publici abonamentele, cate 70 de lei lunar. Pentru perioada mentionata, media lunara decontata de Primarie catre RATP, regia de transport, s-a ridicat la aproximativ 3 milioane de lei. Pentru anul acesta, se estimeaza ca aproximativ 43 de milioane de lei, echivalentul a aproape 10 milioane de euro, vor fi platiti de Primarie pentru a acoperi gratuitatile de pe transportul public. Iesenii sunt asteptati sa isi expuna punctul de vedere cu privire la proiectul de hotarare local pe care Primaria il propune pana pe 5 februarie, pe adresa postala sau de email a municipalitatii

Astfel, autoritatile locale isi propun ca toti elevii si studentii sa beneficieze de reducere cu jumatate a biletelor, in timp ce tinerii defavorizati pot beneficia de gratuitate pe toate liniile sau pe o parte dintre acestea.

Regia de transport public din Iasi a avut de-a lungul anilor dificultati financiare foarte grave din cauza incapacitatii Primariei de a se achita de datorii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro