Orasul din Romania care detine recordul fidelitatii conjugale. Peste 10% din familii au depasit 50 de ani de casatorie

Orasul din Romania care detine recordul fidelitatii conjugale. Peste 10% din familii au depasit 50 de ani de casatorie

Din anul 2000 si pana in prezent, nu mai putin de 2.911 cupluri au fost premiate de Primaria Pitesti pentru cel putin 50 de ani de casatorie neintrerupta. Ce spune un cuplu cu peste 60 de ani de casatorie: "A fost o dragoste sufleteasca intre noi, fara materialisme" Miron si Georgeta Negulescu, unul dintre cele mai longevive cupluri Georgeta (81 de ani) si Miron Negulescu (82 de ani) formeaza unul dintre cele mai longevive cupluri din Pitesti si din tara. "Ne-am cunoscut printr-o colega si dupa doua luni si jumatate ne-am casatorit" Vasilica si Nicolae Badea, un alt exemplu de longevitate in casnicie Un alt cuplu special este cel format din Vasilica (71 de ani) si Nicolae Badea (81 de ani), parintii lui Marius Badea, patronul companiei Lactate Bradet.

acum 62 luni (13 Mar 2017)

Din anul 2000 si pana in prezent, nu mai putin de 2.911 cupluri au fost premiate de Primaria Pitesti pentru cel putin 50 de ani de casatorie neintrerupta. Iar 154 dintre aceste cupluri au depasit 60 de ani de casatorie neintrerupta. Si cum la ora actuala in Pitesti sunt aproximativ 25.000 de cupluri casatorite, asta inseamna ca peste 10% dintre ele au minimum 50 de ani de casatorie.

Cum se poate explica acest numar foarte mare de cupluri fidele de atatea decenii? Inainte, in anii 50 si 60, se punea cu mult mai mult pret pe valorile esentiale ale familiei, pe dragoste si intelegere dincolo de orice greutati. Pentru toate aceste mii de cupluri cu peste 50 de casnicie neintrerupta sintagma "impreuna si la bine si la greu" a avut si are valoare, a fost si este respectata. In opinia mea, tot acest progres galopant al societatii si toata aceasta tehnologizare globala au dus cumva la o scadere drastica a respectului pentru institutia casatoriei si mai ales fata de valorile sale de baza", spune primarul Pitestiului, Cornel Ionica.

"Tinerii din ziua de azi s-au invatat sa stea necasatoriti"

Familia Floarea si Ion Boboc

Am stat de vorba cu trei dintre cuplurile longevive din Pitesti pentru a afla secretele fidelitatii lor conjugale si de ce in zilele noastre nu se mai pune pret pe institutia casatoriei.

Floarea (69 de ani) si Ion Boboc (73 de ani) au implinit recent 50 de ani de casatorie. Cred ca intelegerea reciproca si respectul au contat cel mai mult in cei peste 50 de ani de casnicie", spune domnul Ion Boboc. Ce spune un cuplu cu peste 60 de ani de casatorie: "A fost o dragoste sufleteasca intre noi, fara materialisme"

Miron si Georgeta Negulescu, unul dintre cele mai longevive cupluri

Georgeta (81 de ani) si Miron Negulescu (82 de ani) formeaza unul dintre cele mai longevive cupluri din Pitesti si din tara. In decembrie 201... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro