Orasul din Italia in care poti cumpara case la 1 euro. Ce conditie trebuie sa indeplineasca doritorii

Orasul din Italia in care poti cumpara case la 1 euro. Ce conditie trebuie sa indeplineasca doritorii

In ultima jumatate de secol, populatia din Ollolai a scazut de la 2250 de locuitori la 1300. In ciuda faptului ca se afla intr-o conditie proasta, au fost vandute deja trei case, iar primarul spune ca a primit mai mult de 100 de cereri de cumparare din intreaga lumea, inclusiv din Rusia sau Australia.

acum 76 luni (30 Jan 2018)

Ollolai nu este primul oras italian unde se incearca acest mecanism, dar este primul in care pare ca acesta functioneaza. Exista totusi, o conditie: cladirile sunt intr-o stare deplorabila, iar cumparatorii trebuie sa isi ia angajamentul de a le renova in decurs de trei ani. Costurile aproximative, dupa cum informeaza CNN, ar fi de aproximativ 25.000 de dolari .

Planul din spatele acestor vanzari este acela de a repopula o comunitate care are un risc crescut de a deveni un oras fantoma. In ultima jumatate de secol, populatia din Ollolai a scazut de la 2250 de locuitori la 1300.

"Cruciada mea este aceea de a salva traditiilor noastre unice de la caderea in uitare. Am fost mereu oameni puternici si nu o sa permitem sa ne lasam orasul sa moara", a declarat pentru CNN, primarul din Ollolai, Efisio Arbau. Desi multi au parasit cladirile din piatra, retragandu-se in oras, stilul de viata traditional nu a disparut in totalitate, ciobanii inca fac branza de oaie Casu Fiore Sardo pentru care zona este recunoscuta, iar mestesugarii inca impletesc cosuri.

"Sunt cladiri pitoresti vechi, construite din granit tipic Sardiniei, care se gaseste pe crestele muntilor si pe coasta", a mai spus primarul pentru aceeasi publicatie. In ciuda faptului ca se afla intr-o conditie proasta, au fost vandute deja trei case, iar primarul spune ca a primit mai mult de 100 de cereri de cumparare din intreaga lumea, inclusiv din Rusia sau Australia.

Primarul spera ca renovarile caselor sa duca la crearea de noi slujbe si la resuscitarea economiei.

Vito Casula, un fost constructor, a fost primul care a restaurat o casa de doua etaje la pretul unui cappuccino.

Acesta a recomandat orasul celor care sunt "satui de prea mult stres si au nevoie de o pauza". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro