Orasul blestemat devenit atractie turistica: locul celebru datorita vrajitoarelor, ghinionului si ruinelor bantuite

Orasul blestemat devenit atractie turistica: locul celebru datorita vrajitoarelor, ghinionului si ruinelor bantuite

Orasul Colobraro din sudul Italiei are o reputatie de temut si unii italieni chiar ezita sa ii rosteasca numele, de teama ca vor avea ghinion daca fac asta. In timp, legenda a fost alimentata de povesti despre adunari ale vrajitoarelor, alunecari de teren inexplicabile, accidente sinistre, ruine bantuite de fantome si nasteri de copii cu doua inimi sau alte anomalii.

acum 109 luni (12 May 2015)

Orasul Colobraro din sudul Italiei are o reputatie de temut si unii italieni chiar ezita sa ii rosteasca numele, de teama ca vor avea ghinion daca fac asta.

Conform legendei, avocatul Biagio Virgilio era foarte bogat si un bun profesionist, care nu pierduse niciodata vreun proces, avand prin urmare destul de multi dusmani. Exact asta s-a intamplat, iar de atunci orice eveniment negativ din oras a fost legat de un blestem, care ar fi fost starnit de arogantul avocat. Aici a intalnit-o pe "La Cattre", o batrana slaba si ridata, despre care a sustinut ca este vrajitoarea cautata si ca ea poate face magie neagra. In timpul expeditiei sale, antropologul si echipa lui au suferit multe accidentari, care au fost puse in seama blestemului, starnit de data aceasta de batrana vrajitoare.

In timp, legenda a fost alimentata de povesti despre adunari ale vrajitoarelor, alunecari de teren inexplicabile, accidente sinistre, ruine bantuite de fantome si nasteri de copii cu doua inimi sau alte anomalii.

Chiar si politistii din oras cred in blestem, de aceea nu ii amendeaza pe soferii care circula cu mare viteza prin oras, de teama ca vor pati ceva rau, scrie Daily Mail.

Multi italieni refuza sa pronunte numele Colobraro, referindu-se la el prin denumirea Acel Oras, iar altii se scarpina la organele genitale atunci cand ii aud numele, convinsi ca prin acest ritual vor tine la distanta ghinionul.

Cu toate acestea, multi localnici se plang ca sunt discriminati si ca lumea se poarta ciudat cu ei, desi nimic din aceasta legenda nu este adevarat. Stra-stranepoata vrajitoarei, care se ocupa acum de festivalul din Colobraro, spune ca ruda ei era o taranca obisnuita, fara nimic malefic, dar ca arata intr-adevar mai ciudat. De asemenea, sunt regizate piese de treatru si diferite alte spectacole despre exorcizari, vrajitoare si blesteme, toate de dragul turistilor.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro