Orase care vor sa devina in 2017 Capitala Tineretului din Romania. Cine are avantaj in competitia nationala

Orase care vor sa devina in 2017 Capitala Tineretului din Romania. Cine are avantaj in competitia nationala

Forul este format din mai multe organizatii locale de tineret: Asociatia Elevilor din Constanta, Federatia Tinerilor din Constanta, Asociatia Studentilor din Constanta, Liga Studentilor de la Universitatea Maritima Constanta, Asociatia Studentilor Medicinisti din Universitatea Ovidius din Constanta, Asociatia TinTalent, TSD, TNL, iar numarul lor este in crestere. Tinerii din Constanta care lucreaza la redactarea candidaturii pentru Capitala Tineretului din Romania "Dorinta noastra prin acest concept este sa cream o sinergie, intre primarie, organizatiile de tineret si chiar mediul privat, sa se puna cu totii la masa, sa gandeasca o strategie. Cluj-Napoca, sursa de inspiratie O conditie la castigarea competitiei este scrisoarea semnata de primar care se arata ca municipalitatea isi asuma acest plan, nu doar asociatiile de tineret, si, de asemenea, daca exista fonduri pentru actiunile de tineret. Inscrierea in concurs se face electronic, pe baza unui document de maximum 30 de pagini care va raspunde unei serii de intrebari legate de motivul pentru care orasul respectiv candideaza pentru titlul de "Capitala Tineretului din Romania" si care sunt rezultatele pe care le estimeaza dupa implementarea proiectelor.

acum 45 luni (4 Oct 2016)

Competitia nationala pentru titlul de Capitala Tineretului din Romania isi desemneaza in aceasta toamna castigatorul pentru 2017. Data limita pana la care pot fi depuse candidaturile complete pentru titlul de Capitala Tineretului din Romania 2017 este 14 octombrie, ora 23.59. Orasul castigator va fi anuntat la 14 noiembrie, la Timisoara, primul oras din Romania care a primit titlul de Capitala Tineretului din Romania si care si-a asumat pionieratul programului in perioada 2 mai 2016-1 mai 2017.

Orasul care merita sa primeasca titlul de Capitala Tineretului din Romania 2017 va fi desemnat de un juriu independent, din care vor face parte reprezentanti ai unor institutii publice, ai sectorului privat si al celui neguvernamental. Prin acest program, orasul desemnat Capitala Tineretului primeste suma de 50.000 euro pentru a-si derula o parte din proiectele cuprinse in platforma cu care a castigat titlul. Atuurile Constantei

Mihai Dragos (28 ani), liderul Consiliului National al Tineretului, remarca faptul ca la Constanta au inceput "sa se miste lucrurile", un prim argument fiind infiintarea unui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret, care si-a stabilit acest obiectiv. Forul este format din mai multe organizatii locale de tineret: Asociatia Elevilor din Constanta, Federatia Tinerilor din Constanta, Asociatia Studentilor din Constanta, Liga Studentilor de la Universitatea Maritima Constanta, Asociatia Studentilor Medicinisti din Universitatea Ovidius din Constanta, Asociatia TinTalent, TSD, TNL, iar numarul lor este in crestere.

"Foarte putine orase au acest organism cum este Consiliul Consultativ pentru Tineret prin care vocea tinerilor sa se faca auzita si sa fie pusa in legatura directa cu administratia locala. Apoi tot la capitolul avantaje as enumera rezultatele pe plan national, proiectele plecate de la Asociatia Elevilor - privind manualele scolare, decontarea navetei, acordarea de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro