Orange si Deutsche Telekom au purtat anul trecut discutii pentru a crea un gigant telecom european, dar au abandonat planul

Orange si Deutsche Telekom au purtat anul trecut discutii pentru a crea un gigant telecom european, dar au abandonat planul

Printre barierele care au dus la esuarea fuziunii sunt ca Deutsche Telekom este mai mare decat Orange, ca exista suprapuneri ale celor doua afaceri in anumite tari, precum in Romania si ca lucrurile au fi fost complicate foarte mult si de politica. Un joint venture intre Orange si Deutsche Telekom si unele suprapuneri in Polonia, Slovacia si Romania reduc de asemenea logica pentru o astfel de afacere, iar lucrurile ar fi fost complicate si mai mult de politica, spun analistii de la Bernstein.

acum 24 luni (23 Jan 2018)

Printre barierele care au dus la esuarea fuziunii sunt ca Deutsche Telekom este mai mare decat Orange, ca exista suprapuneri ale celor doua afaceri in anumite tari, precum in Romania si ca lucrurile au fi fost complicate foarte mult si de politica.

Un joint venture intre Orange si Deutsche Telekom si unele suprapuneri in Polonia, Slovacia si Romania reduc de asemenea logica pentru o astfel de afacere, iar lucrurile ar fi fost complicate si mai mult de politica, spun analistii de la Bernstein. Cine ar prelua roluri de conducere la nivel de consiliu si la nivel executiv si cum ar fi mentinut un echilibru franco-german in timp?", au scris acestia intr-o nota de informare.

Industria europeana a telecomunicatiilor este foarte fragmentata in comparatie cu piata din SUA, impiedicand eforturile companiilor de a creste investitiile intr-un moment in care se confrunta cu o concurenta sporita din partea jucatorilor de internet precum Amazon si Netflix.

O sursa bancara, constienta de discutii, a declarat ca Orange si Deutsche Telekom discuta de mai multi ani si ca ultima runda a urmat alegerilor din 7 mai pentru presedintia franceza, cand a fost ales Emmanuel Macron, a carui politica este prietenoasa fata de mediul de afaceri.

Macron, fost bancher de investitii, a cerut mai multe fuziuni transfrontaliere pentru a stimula competitivitatea Europei in industriile globalizate si a sustinut un acord politic sensibil care a dus la o fuziune intre afacerile feroviare ale filialei germane a Siemens si a grupului francez Alstom.

Pe fondul unei reinnoiri a presiunii franco-germane de aprofundare a cooperarii europene in chestiuni de la industrie pana la aparare in zona euro, sursa bancara a spus ca nu ar putea fi exclusa inca o runda de discutii in acest an.

Dar sursa mentionata a spus ca o asociere pare putin probabila, deoarece marimea actuala a Deutsche Tel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro