Ora de sex. Profesorul care pipaia elevele la scoala din Ileana va executa 3 ani de inchisoare

Ora de sex. Profesorul care pipaia elevele la scoala din Ileana va executa 3 ani de inchisoare

In ianuarie 2016, Nicolae Ionita, care preda fizica si chimia la scoala din comuna Ileana, a fost acuzat de corupere sexuala, motiv pentru care Inspectoratul Scolar Judetean(ISJ) Calarasi i-a desfacut contractul de munca. pen de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a fi tutore sau curator pe o perioada de 2 ani, dupa executarea pedepsei inchisorii sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate".

acum 46 luni (24 Mar 2017)

In ianuarie 2016, Nicolae Ionita, care preda fizica si chimia la scoala din comuna Ileana, a fost acuzat de corupere sexuala, motiv pentru care Inspectoratul Scolar Judetean(ISJ) Calarasi i-a desfacut contractul de munca. Comportamentul deviant al dascalului le-a speriat pe elevele de clasa a VI-a care au povestit parintilor ce li se intampla in timpul orelor de curs.

Cativa parinti nu s-au sfiit si au dat declaratii impotriva profesorului, spunand ca au ramas stupefiati atunci cand fetele au povestit ce li se intampla. "Eu am auzit de la baiat ca le-a pipait pe fete, le punea mana pe piept, pe picioare, le baga mana intre picioare cand erau pe scaune", a povestit mama unui elev.

ISJ i-a desfacut contractul de munca

Dupa aceste intamplari, mai multi parinti au depus plangere la Politie. Procurorii din Lehliu Gara au preluat imediat cazul si au cerut masuri ferme, insa pe 22 decembrie 2015, Judecatoria Lehliu a respins propunerea de arestare preventiva, profesorul fiind plasat in arest la domiciuliu.

"Comisia a efectuat cercetari, au reiesit niste fapte incompatibile cu calitatea de cadru didactic si, in urma propunerii comisiei, Consiliul de Administratie a hotarat sanctionarea profesorului Ionita Nicolae cu desfacerea contractului de munca", declara la acea data prof. Sotia barbatului acuzat de corupere sexuala preda tot la scoala din Ileana. Instanta noteaza in hotararea 33/2016 " ca inculpatul sa execute pedeapsa principala rezultanta de 4 ani inchisoare, in regim de detentie. pen de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a fi tutore sau curator pe o perioada de 2 ani, dupa executarea pedepsei inchisorii sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate". Tot in solutia instantei se precizeaza ca "inculpatul Ionita Nicolae este obligat la plata cat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro