Ora 13.00, Adevarul Live. Primarul general, Gabriela Firea: Care sunt marile proiecte de investitii din Bucuresti

Ora 13.00, Adevarul Live. Primarul general, Gabriela Firea: Care sunt marile proiecte de investitii din Bucuresti

Eu pot sa propun foarte multe proiecte si pot fi duse la indeplinire impreuna cu un Guvern cu care sa am o buna colaborare, nu cu un Guvern ostil, asa cum a fost actualul Guvern. Eu tin partea bucurestenilor si vreau sa fie facute cat mai multe proiecte continuate de viitorul primar, poate tot de mine, daca bucurestenii ma vor vota. Singurul raspuns este acela ca domnul ministru, care sper sa nu mai fie ministru dupa alegeri, nu a vrut sa mai deconteze si sa-i trimita pe romani la Viena. Nu este un mesaj care imi face placere sa-l dau, dar este o situatie tragica si eu sper ca acest ministru sa nu mai aiba de-a face cu bolnavii din Romania. Intr-o perioada de timp rezonabila, aceasta companie sa nu mai depinda de subventia de la Primarie, iar unitatea economica sa fie de sine statatoare. Nu mai spun de iluminat, de semaforizare, de administrarea Stadionului. In premiera, le-am spus sa le inscriptioneze pentru ca tot un primar de Sector cu mai multa experienta, domnul Negoita, mi-a spus ca s-au trezit cu utilaje care trebuiau sa lucreze pentru Sectorul 3 si le-a gasit prin alte judete. Un argument sa ii convingem sa nu mai intre in Bucursti, sa lase masinile la intrare si sa ia un mijloc de tansport, care sa vina la timp.

acum 46 luni (8 Dec 2016)

Adevarul: Cat de important sprijinul pe care Guvernul il poate da primarului general? Eu pot sa propun foarte multe proiecte si pot fi duse la indeplinire impreuna cu un Guvern cu care sa am o buna colaborare, nu cu un Guvern ostil, asa cum a fost actualul Guvern. Magistralele de metrou este in subordinea Ministerului Transporturilor. Un spital republican, anuntat de presedintele Dragnea, ma intereseaza foarte mult. PSD a anuntat de unde vine sursa bugetara si cand va fi finalizat. Eu tin partea bucurestenilor si vreau sa fie facute cat mai multe proiecte continuate de viitorul primar, poate tot de mine, daca bucurestenii ma vor vota.

Ne spuneti ca daca vom avea un guvern PSD dupa alegeri veti demara mai usor alte proiecte de investitii. Ma bazez pe faptul ca in Guvernul PSD-ALDE, asa cum se prefigureaza situatia in sondaje, m-as baza pe profesionisti si pe oamnei sensibili la sugestiile mele.

Eu am discutat atat la nivel de primar general cu experti, dar ritmul unei unitati o da conducatorul. Daca este sa ma refer la o corespondenta cu premierul in ceea ce priveste anumite aprecieri facute de doamna ministru a Mediului despre intrarea in insolventa a ELCEN.

Cum sa nu ajunga? Am si numarul de inrgistrare ca s-a primit. Nu au fost niciun fel de efecte. De aceea am subliniat necesuitatea unui Guvern cu care primarul sa discute direct, fara protocol, pentru a urgenta aceste lucrari ale Capitalei. Avem de unde sa alegem si ne dorim sa discutam cu cei mai buni experti. In afarad e toate avizele si autorizatiile, ne propunem sa investim in campus. Nu mai exista asa ceva, un spital care sa aiba Universitate, camine pentru studenti, hotel, crese, gradinite, magazine, pentru a se duce un trai civil. Cu siguranta si de utilitati.

Din discutia cu domnul preseidnte Dragnea, exista acest proiect, de aceea l-a si lansat.

Se poate construi si intrei ani de zile.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro