Optimisti si pesimisti: cum se aplica legea rezonantei si de ce face gandirea pozitiva diferenta dintre viata si moarte

Optimisti si pesimisti: cum se aplica legea rezonantei si de ce face gandirea pozitiva diferenta dintre viata si moarte

Daca esti optimist si vei semana ganduri de speranta, de recunoastere, de multumire, Universul iti va reflecta acele ganduri si tu vei atrage mult mai rapid, mai usor vindecarea", ne declara psihologul Stelian Chivu. Cand lumea vine si incepe sa il compatimeasca si sa il ajute, constata ca ii place statutul de victima, iar tot traind aceasta stare, ajunge sa se imbolnaveasca efectiv", detaliaza psihologul Stelian Chivu. Prin urmare, poti sa iei pastille, desi poate nu ai nevoie de ele, sau sa te bucuri de toamna, de ce te inconjoara si de persoanele dragi.

acum 93 luni (2 Nov 2016)

Diferentele dintre optimisti si pesimisti sunt analizate intens de lumea medicala in prezent. "Filtrul mental al fiecaruia dintre noi respinge sau accepta aceste programe in functie de permisivitatea corpului si gandurilor, acestea ajung apoi la nivel emotional, de unde pot influenta organismul la nivel fizic sub forma unor dezechilibre si boli", explica psihologul Stelian Chivu.

Un lucru important de stiut este ca asa cum avem grija de propriul corp fizic, asa trebuie sa fim atenti si la igiena mentala. Pentru acest lucru, este necesar sa facem clar diferenta intre optimisti si pesimisti, e nevoie sa intelegem ce inseamna gandire pozitiva si ce inseamna gandire negativa. In contrapondere, gandirea negativa este asociata de multe ori cu lenea, cu indiferenta, fiind general cunoscut ca orice organ din corp, incluzand aici si creierul, care nu este folosit des, se va atrofia.

Reducand si mai mult lucrurile, gandirea pozitiva si cea negativa sunt strans legate de legea rezonantei: ce semeni, aia vei culege. Daca esti optimist si vei semana ganduri de speranta, de recunoastere, de multumire, Universul iti va reflecta acele ganduri si tu vei atrage mult mai rapid, mai usor vindecarea", ne declara psihologul Stelian Chivu.

Important de amintit este ca vindecarea functioneaza pentru fiecare dintre noi la fel, dar cand specialistii au analizat un individ optimist, au constatat ca acesta reuseste sa se conecteze mai bine la ceea ce se numeste energia vindecatoare.

"Din punct de vedere psihologic, mintea poate face alegeri bune, daca are suficienta pregatire, dar si alegeri extreme de proaste. De pilda, o persoana poate citi prospectul unui medicament si ajunge sa sustina ca prezinta simptomele acelei afectiuni. Cand lumea vine si incepe sa il compatimeasca si sa il ajute, constata ca ii place statutul de victima, iar tot traind aceasta stare, ajunge sa se imbolnaveasca efectiv... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro