Oprescu, dezvaluire BOMBA: Rares Bogdan ii dadea "informatii pe surse" de la DNA ca va fi arestat

Sorin Oprescu le-a spus judecătorilor de la Curtea de Apel București realizatorul TV Rareș Bogdan ii dădea "informații pe surse" de la DNA că va fi arestat. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau caștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitand sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere in aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar", precizează DNA.

acum 103 luni (21 Sep 2015)

Sorin Oprescu le-a spus judecătorilor de la Curtea de Apel București realizatorul TV Rareș Bogdan ii dădea "informații pe surse" de la DNA că va fi arestat.

In motivarea deciziei din 14 septembrie, prin care judecătorii de la Curtea de Apel București au menținut măsura arestării preventive față de Oprescu, se află și pasaje din declarația dată de primar in sala de judecată. Mai mult de vreo doi ani de zile ii dădea afară pe cei care incepeau cu aceste probleme și veneau cu asemenea zvonuri. La interpelarea instanței, arată că in principal Rareș Bogdan venea cu "informații pe surse" de la DNA și chiar și domnul Gușă ii aducea asemenea zvonuri", le-a spus Oprescu judecătorilor.

Oprescu a adăugat că, in cei 40 de ani de viață profesională, nu a luat mită și a continuat să susțină că a fost mereu atenționat de diverse persoane că "i se pregătește ceva". De asemenea, arată că a fost intrebat de ce și-a luat avocat și a răspuns că nu și-a luat avocat acum 2 luni, ci in urmă cu un 1 an de zile. In ceea ce privește persoanele cu care lucrează, precizează că este o persoană apropiată de subalterni, dar nu a acceptat niciodată să fie folosit de oameni care sunt hoți. De 7 ani vede cu proprii ochi că niciunei puteri politice nu i-a convenit că era independent, că nu avea stăpan, că nu i se dădeau ordine. Arată că zilnic citește peste 700 de acte, pleacă cel mai devreme de la primărie la orele 21,30-23,00. Accentuează că nu a cerut niciodată bani, mită, nu a condiționat, are peste 26.000 de angajați de care răspunde, mai mult a făcut controale și i-a dat afară pe cei care nu au respectat legea", a mai spus Oprescu.

Primarul a mai declarat in sala de judecată că nu a știut că Bogdan Popa (directorul Centrului Cultural Palatele Brancovenești) ia mită, iar dacă ar fi știut l-ar fi dat afară.

In ceea ce o privește pe Oana Grigore, Oprescu a precizat că ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro