Oprescu: "Contractul SUUB cu firma tatalui lui Dan Condrea nu a fost pentru un cinematograf, ci pentru o farmacie, fara legatura cu dezinfectantii"

Oprescu:

Oprescu a spus ca au aparut in presa informatii care nu sunt adevarate referitoare la el si la contractual incheiat in urma cu peste 20 de ani de Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), unde el a fost manager. Contractul a fost incheiat in 1994, de Spitalul Universitar cu Universitar Farma, care ulterior a devenit Hexi Pharma, fiind semnat de Sorin Oprescu, directorul spitalului, si de Ion Mateescu, director, si Virgil Condrea, sef de productie al Universitar Farma, Prin acel contract, firma tatalului lui Dan Condrea a primit de la Spitalul Universitar spatiu pentru activitatea de producere de medicamente, plata facturilor pentru utilitati si acoperirea a 20% din cheltuielile de productie, potrivit Digi 24.

acum 83 luni (10 May 2016)

Oprescu a spus ca au aparut in presa informatii care nu sunt adevarate referitoare la el si la contractual incheiat in urma cu peste 20 de ani de Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), unde el a fost manager.

Contractul a fost incheiat in 1994, de Spitalul Universitar cu Universitar Farma, care ulterior a devenit Hexi Pharma, fiind semnat de Sorin Oprescu, directorul spitalului, si de Ion Mateescu, director, si Virgil Condrea, sef de productie al Universitar Farma, Prin acel contract, firma tatalului lui Dan Condrea a primit de la Spitalul Universitar spatiu pentru activitatea de producere de medicamente, plata facturilor pentru utilitati si acoperirea a 20% din cheltuielile de productie, potrivit Digi 24. Era vorba de o farmacie, nu de un cinematograf sau de o cofetarie. (...) Contractele alea sunt semnate in urma cu 20 si ceva de ani, se facea vorbire in ele de farmacie, ceea ce a si fost, si cu distributie de medicamente, cu aprobarea Consiliului de Adminisratie, conform Legii 15 din 1990. Este exclus sa fi semnat ceva pe perioada cat am stat la masterat", a declarat Oprescu, la intrarea in sediul Curtii de Apel Bucuresti, unde se judeca dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

"La urma urmei, nu am facut un cinema"

Intrebat daca atunci cand a fost director al Spitalului Universitare a folosit dezinfectanti de la Hexi Pharma, Oprescu a raspuns: "Nici nu exista aceasta firma la vremea respectiva. Era vorba de farmacistul sef si de inca un farmacist , o societate comerciala, cred ca Mateescu se numea, care au incheiat acest contract.

Oprescu a fost intreabt de jurnalisti daca dupa scandalul dezinfectantilor diluati de la Hexi Pharma folositi in spitale mai are curaj sa se interneze in vreunul dintre spitalele unde au fost gasite nereguli in urma testelor de sanitatie.

"Nenoricirea face ca dupa ani de zile sa functioneze pretul cel mai mic"

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro