Oprescu a platit ca primarul. Proprietarul sediului Primariei Capitalei a cerut insolventa si n-ar mai vrea sa cedeze cladirea

Oprescu a platit ca primarul. Proprietarul sediului Primariei Capitalei a cerut insolventa si n-ar mai vrea sa cedeze cladirea

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut intoducerea pe ordinea de zi suplimentara a sedintei Consiliului General de marti, 30 septembrie, unui proiect de hotarare care prevedea prelungirea pe inca sase luni a contractului care vizeaza inchirierea actualului sediu in care functioneaza municipalitatea, cel aflat pe Splaiul Independentei. Pe de alta parte, liderul consilierilor PDL, Silviu Vaduva, sustine ca inca din 2009, atunci cand a fost semnat contractul de inchiriere pentru imobilul de 14 etaje, lucrurile nu au fost facute asa cum trebuia, motiv pentru care Primaria Generala risca sa nu ramana cu cladirea pentru care ar fi platit pana in acest moment circa 2,9 milioane de euro anual, potrivit contractului.

acum 100 luni (2 Oct 2014)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut intoducerea pe ordinea de zi suplimentara a sedintei Consiliului General de marti, 30 septembrie, unui proiect de hotarare care prevedea prelungirea pe inca sase luni a contractului care vizeaza inchirierea actualului sediu in care functioneaza municipalitatea, cel aflat pe Splaiul Independentei. Desi proiectul a fost votat de 30 de consilieri, nu se stie inca daca acesta a fost sau nu aprobat, urmand ca Directia juridica sa se pronunte, deoarece consilierii generali nu au putut spune daca proiectul trebuie aprobat cu doua treimi sau cu majoritate simpla.

Batalia se da in instanta

Edilul-sef sustine ca firma care detine cladirea din Splaiul Independentei a intrat in insolventa in urma cu sase luni, iar in acest moment Primaria Generala se lupta in instanta pentru a-si obtine drepturile despre care Sorin Oprescu spune ca sunt trecute in contractual initial.

Pe de alta parte, liderul consilierilor PDL, Silviu Vaduva, sustine ca inca din 2009, atunci cand a fost semnat contractul de inchiriere pentru imobilul de 14 etaje, lucrurile nu au fost facute asa cum trebuia, motiv pentru care Primaria Generala risca sa nu ramana cu cladirea pentru care ar fi platit pana in acest moment circa 2,9 milioane de euro anual, potrivit contractului.

Actualul sediu al Primariei Generale se afla pe Splaiul Independentei FOTO Arhiva

De la o firma la alta

Intr-o prima faza, proprietarul cladirii a fost firma SC Iliotomi Grup SRL, dar din anul 2010 aceasta a vandut imobilul catre Apatel Properties, companie care detine si in acest moment cladirea de pe Splaiul Independentei. Si acest lucru este contestat de unii consilieri generali din PDL care sustin ca tot acest proces pare "destul de dubios".

In urma cu ani buni, Sorin Oprescu anunta ca sediul in care functiona municipalitatea are... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro