Opozitia rusa ii aduce un omagiu lui Boris Nemtov la trei ani de la asasinat

Opozitia rusa ii aduce un omagiu lui Boris Nemtov la trei ani de la asasinat

Participantii la acest mars autorizat, care a avut loc cu mai putin de o luna inaintea alegerilor prezidentiale ruse, au purtat portrete ale lui Nemtov si flori si au agitat pancarte cu mesaje ca "Nu mi-e frica" si "Ne amintim, nu vom ierta".

acum 31 luni (25 Feb 2018)

Participantii la acest mars autorizat, care a avut loc cu mai putin de o luna inaintea alegerilor prezidentiale ruse, au purtat portrete ale lui Nemtov si flori si au agitat pancarte cu mesaje ca "Nu mi-e frica" si "Ne amintim, nu vom ierta". Asta inseamna ca Nemtov este tinut minte si este respectat", a declarat pentru AFP Ksenia Babici, in varsta de 30 de ani, care vine anual sa-i aduca un omagiu opozantului ucis.

Cel care a jucat un rol central in opozitia fata de Vladimir Putin si care a fost vicepremier in timpul lui Boris Eltin, a fost ucis prin impuscare cu patru gloante, in spate, pe 27 februarie 2015. In iulie 2017, cinci ceceni, originari din republicile musulmane Cecenia si Ingusetia, in Caucazul rus, au fost condamnati de comiterea acestui asasinat, la pedepse cuprinse intre 11 si 20 de ani de inchisoare, de un tribunal din Moscova. La sfarsitul procesului, familia victimei a denuntat insa un "fiasco total" al justitiei, care nu a reusit sa-l gaseasca pe cel care a comandat asasinatul, de asemenea un cecen. "Acesta nu este un simplu mars in memoria lui Nemtov, este un protest fata de autoritatile care au permis asasinarea sa", a declarat pentru AFP Irina Bagaieva, o profesoara de franceza, in varsta de 61 de ani, care participa anual la aceasta adunare impreuna cu sotul ei. Iar in Rusia de azi noi trebuie sa ne amintim asta", a subliniat la randul sau Ksenia Sobciak, o jurnalista de televiziune apropiata opozitiei liberale si candidata in alegerile prezidentiale de la 18 martie. La Sankt Petersburg, al doilea cel mai important oras rus, cateva sute de persoane au defilat, de asemenea, aducandu-i un omagiu lui Boris Nemtov, agitand pancarte pe care se putea citi "Putin, unde ti-este comanditarul?". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro