Opozitia ameninta PSD cu sesizare la CCR: Vor sesiune extraordinara, atunci sa isi cheme oamenii la treaba. Pesedistii stau in vacanta, in frunte cu domnul Dragnea

Trebuie sa inteleaga domnii de la PSD si de la ALDE foarte limpede ca nu pot sa se prevaleze de majoritatea parlamentara cand le convine si cand nu le convine sa spuna ca Opozitia este de vina. Este o lipsa totala de respect fata de cetatenii care i-au votat pe acesti PSD-isti si o lipsa totala de respect fata de aceasta institutie, motiv pentru care suntem profund indignati de acest comportament iresponsabil pe care il manifesta PSD care conduce Parlamentul in momentul de fata", a spus Tomac, la Palatul Parlamentului.

acum 82 luni (8 Aug 2017)

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a declarat marti ca nu sunt indeplinite conditiile legale si constitutionale pentru ca sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor sa fie convocata, informeaza Agerpres.

"Pentru ca o sesiune extraordinara sa fie convocata este nevoie de solicitarea presedintelui Romaniei, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari. Asadar, PNL a afirmat astazi foarte limpede ca nu poate sa fie partas la un simulacru de sesiune extraordinara a Parlamentului Romaniei. Am solicitat lucrul acesta si am adresat rugamintea de a fi de acord cu noi si ceilalti colegi din Opozitie", a anuntat Turcan, la Palatul Parlamentului. Trebuie sa inteleaga domnii de la PSD si de la ALDE foarte limpede ca nu pot sa se prevaleze de majoritatea parlamentara cand le convine si cand nu le convine sa spuna ca Opozitia este de vina. Mai exista, de asemenea, o mentiune facuta in sedinta de Birou permanent si anume ca la ora 15,00 oricum cei din PSD vor convoca sesiune extraordinara. Sesiunea extraordinara nu indeplineste conditiile pentru desfasurare ca atare, tinand cont ca dupa emiterea unei ordonante de urgenta Parlamentul trebuie convocat in maximum cinci zile. OUG pentru care a fost sesizat Parlamentul, de modificare a legii educatiei nationale, nu poate intra in vigoare pentru ca PSD nu s-a strans la treaba.

La randul lui, Eugen Tomac, liderul grupului parlamentar al PMP, a declarat ca deputatii lui nu vor participa la sedinta de plen convocata marti, la ora 15,00. Constatam, insa, un lucru iesit din comun si grav, pentru ca singurul PSD-ist care s-a prezentat astazi la munca este domnul Iordache — omul bun la toate — si ceilalti lideri din conducerea Camerei Deputatilor membri PSD stau bine mersi in vacanta. In schimb, aici, mascarada continua, motiv pentru care avand in vedere ca nu a existat cvorum in cadrul Biroului permanent, Puterea nu a reusit sa-si asigure acest lucru, pentr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro