Operele lui Brancusi din Gorj, atingere interzisa. Cat costa amenda daca te asezi la Masa Tacerii

Operele lui Brancusi din Gorj, atingere interzisa. Cat costa amenda daca te asezi la Masa Tacerii

De asemenea, se interzice accesul pe Aleea Scaunelor a biciclistilor, persoanelor insotite de animale si a celor care se deplaseaza cu role, skateboard si a vehiculelor cu sau fara motor, in afara de cele care se ocupa de salubrizare sau a laboratoarelor mobile de cercetare si monitorizare a operelor. "Urmele de produse alimentare - bauturi, guma de mestecat - sunt pe cat de usor de aplicat, pe atat de greu de explicat, daca ne gandim ca vizitatorii sunt aparent totdeauna iubitori ai monumentului si ca pretuiesc excursia culturala pe care o intreprind.

acum 35 luni (14 May 2017)

Hotararea de Consiliu Local nr. De asemenea, se interzice accesul pe Aleea Scaunelor a biciclistilor, persoanelor insotite de animale si a celor care se deplaseaza cu role, skateboard si a vehiculelor cu sau fara motor, in afara de cele care se ocupa de salubrizare sau a laboratoarelor mobile de cercetare si monitorizare a operelor. Amenda pentru cei care incalca aceasta hotarare este intre 500 si 2.500 de lei.

"Poti sa admiri fara sa atingi"

Primaria Targu Jiu a amplasat langa operele lui Brancusi panouri informative cu privire la instituirea noilor reguli pentru protejarea Ansamblului Monumental ,,Calea Eroilor", insa informatiile sunt ilizibile, asa ca raspunderea pentru informarea turistilor o poarta politistii locali aflati in cele doua parcuri in care se afla operele lui Brancusi. Multi nu stiu si vor sa se aseze pe scaunele de la Masa Tacerii, dar le atragem atentia ca nu mai au voie sa faca acest lucru. Pana acum era in vigoare o alta hotarare de Consiliu Local, prin care vizitatorii aveau voie sa se aseze pe scaunele de la Masa Tacerii.

Turistii sunt de acord cu masurile luate de autoritatea locala.

Coloana lui Brancusi, zgariata de mai multe ori

Conducerea Primariei Targu Jiu vrea sa introduca, in perioada urmatoare, dupa obtinerea avizelor de Ministerul Culturii, senzori de perimetrizare, prin care turistii care se apropie prea mult de operele lui Brancusi sa fie avertizati. In urma cu o luna, o adolescenta din Mehendinti, aflata in excursie, a scrijelit numele sau si al iubitului alaturi de o inimioara pe Coloana fara de Sfarsit, iar cu alte doua saptamani inainte de aceasta fapta, o fata de 12 ani a procedat asemanator. Ea a scrijelit Coloana cu o pietricica, mama ei fiind amendata cu 500 de lei.

De asemenea, vizitatorii au mai lipit pe capodorele sculpturii universale guma de mestecat si le-au murdarit cu bauturi si sucuri. "... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro