Operatiune speciala la Hebron

Cercul violentelor La 12 iunie, disparitia tinerilor Naftali Fraenkel si Gilad Shaar, ambii de 16 ani, si Eyal Yifrach, 19 ani, in timp ce faceau autostopul in Cisiordania, a fost urmata de o ampla campanie israeliana in Hebron si imprejurimi pentru descoperirea lor, ceea ce a declansat o escalada a tensiunii si violentei si a dus la o lupta de sapte saptamani intre Israel si militantii palestinieni in Gaza. Dupa ce adolescentii rapiti au fost descoperiti morti sub un morman de pietre intr-un camp nu departe de Hebron, extremisti evrei au rapit un palestinian de 16 ani intr-un cartier din Ierusalimul de Est, l-au batut si l-au ars de viu ca un act de razbunare.

acum 113 luni (23 Sep 2014)

Doi agenti ai Hamas, suspectati ca au rapit si apoi asasinat trei tineri israelieni in iunie, au fost ucisi marti dimineata in timpul unui schimb de focuri cu soldati israelieni la Hebron, in Cisiordania.

Fortele israeliene i-au ucis marti in zori pe cei doi palestinieni, agenti ai Hamasului, suspectati ca au rapit si asasinat trei adolescenti israelieni in Cisiordania, in iunie, inchizand un capitol crucial in ceea ce a devenit perioada cea mai insangerata a conflictului israeliano-palestinian de decenii. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a felicitat echipele serviciilor secrete si unitatile fortelor speciale care au localizat suspectii si a anuntat familiile adolescentilor ca operatiunea s-a incheiat.

Localizarea de catre Israel a celor doi teroristi palestinieni, Amar Abu-Eisha si Marwan Kawasmeh, a durat cateva luni si in final, marti dimineata, armata israeliana si echipe speciale au sosit la locatia presupusa din Cisiordania in incercarea de a-i aresta pe cei doi. Oamenii unitatii de elita Yamam au deschis focul asupra cladirii si le-au cerut sa iasa. Seful armatei israeliene in Cisiordania, general de brigada Avi Yedai, a declarat ca rapitorii aveau posibilitatea de a se preda.

Cercul violentelor

La 12 iunie, disparitia tinerilor Naftali Fraenkel si Gilad Shaar, ambii de 16 ani, si Eyal Yifrach, 19 ani, in timp ce faceau autostopul in Cisiordania, a fost urmata de o ampla campanie israeliana in Hebron si imprejurimi pentru descoperirea lor, ceea ce a declansat o escalada a tensiunii si violentei si a dus la o lupta de sapte saptamani intre Israel si militantii palestinieni in Gaza. Dupa ce adolescentii rapiti au fost descoperiti morti sub un morman de pietre intr-un camp nu departe de Hebron, extremisti evrei au rapit un palestinian de 16 ani intr-un cartier din Ierusalimul de Est, l-au batut si l-au ars de viu ca un act de razbunare. Mortile tinerilor au creat un climat de extrema tensiune in Cisiordania, dar si in ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro