Opera Nationala Iasi a fost marele castigator al Galei Premiilor Operelor Nationale. Cel mai bun spectacol a fost desemnat "Carmen" de Bizet

"Carmen", de Georges Bizet, in regia lui Karel Drgáč, de la Opera Naţională Romană Iaşi, a fost desemnat, duminică seară, cel mai bun spectacol de operă la Gala Premiilor Operelor Naţionale, anunță News.ro. Au fost acordate 15 premii in competiţie şi 12 premii de excelenţă şi pentru intreaga activitate, iar momentele artistice ale serii au fost susţinute de Ansamblul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti, de tenorul Roberto Alagna, soprana Nelly Miricioiu şi balerina Esther Jurado, cu participarea Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti şi a Corului ONB. La categoria cel mai bun spectacol de operă au fost nominalizate "Oedipe" (ONB), de George Enescu, in regia Valentinei Carrasco, "Carmen" (ONR Iaşi), de Georges Bizet, in regia lui Karel Drgáč, şi "Samson şi Dalila" (Opera Maghiară din Cluj-Napoca), de Camille Saint - Saëns, regizat de Korcsmáros György. In ceea ce priveşte cea mai bună solistă lirică, la această categorie au fost nominalizate Maria Jinga (Opera Naţională Bucureşti), pentru rolul Dorabella din opera "Cosi fan tutte", de Wolfgang Amadeus Mozart, Rodica Picireanu (Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" Chişinău), pentru rolul Liù din spectacolul "Turandot", de Giacomo Puccini, şi Laura Eftimie (Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" Constanţa), pentru acelaşi rol.

acum 49 luni (19 Dec 2016)

"Carmen", de Georges Bizet, in regia lui Karel Drgáč, de la Opera Naţională Romană Iaşi, a fost desemnat, duminică seară, cel mai bun spectacol de operă la Gala Premiilor Operelor Naţionale, anunță News.ro.

Trofeul a fost inmanat de primarul Capitalei, Gabriela Firea, directorului interimar al Operei din Iaşi, Cosmin Marcovici.

Premiul i-a fost inmanat sopranei de principele Radu al Romaniei, iar la acelaşi eveniment artistei i-a fost conferit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi.

La prima ediţie a galei, Marele Premiu a fost primit de Ioan Holender, iar in anii următori, regizorului Andrei Şerban, respectiv sopranei Elena Moşuc. După 40 de ani de la debut este tot atat de suprinzătoare şi dăruită acestei arte fără pereche. Sufletul meu molovean nu işi va găsi niciodată altă definiţie", a incheiat artista, după primirea titlului de Cetăţean de onoare.

Au fost acordate 15 premii in competiţie şi 12 premii de excelenţă şi pentru intreaga activitate, iar momentele artistice ale serii au fost susţinute de Ansamblul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti, de tenorul Roberto Alagna, soprana Nelly Miricioiu şi balerina Esther Jurado, cu participarea Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti şi a Corului ONB.

Roberto Alagna a interpretat "E lucevan le stelle", din "Tosca" de Giacomo Puccini, şi "Core 'ngrato", de Salvatore Cardillo, iar impreună cu soprana Miricioiu, "Libiamo ne' lieti calici", din "La Traviata", de Giuseppe Verdi.

Soprana Eugenia Moldoveanu a primit Premiul de Excelenţă, iar compozitorul şi dirijorul Cornel Trăilescu, Premiul de Excelenţă pentru intreaga activitate.

Carlos Vilán a fost recompensat cu Premiul Special al juriului pentru cea mai bună coregrafie-divertisment pentru "Carmen", de Georges Bizet, pusă in scenă la Opera Naţională Romană Iaşi.

Membrii juriului galei au fost: Anca Florea, muzicolog, Viviana ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro