ONU denunta o "crima de razboi" si vrea o ancheta in urma raidurilor efectuate asupra unei tabere de refugiati din Siria. Armata siriana neaga ca a comis atacul

ONU denunta o

"Aceste tabere de corturi au fost instalate la fata locului de mai multe saptamani si sunt usor de vazut de sus, de aceea este extrem de improbabil ca aceste atacuri sangeroase sa fie unele accidentale. Pe de alta parte, cel putin 70 de persoane au fost ucise in ultimele 24 de ore la sud-vest de Alep, unde au loc lupte intre trupele regimului de la Damasc si teroristi din Frontul al-Nusra, aripa siriana a retelei teroriste al-Qaida, a anuntat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de BFMTV.

acum 74 luni (6 May 2016)

"Aceste tabere de corturi au fost instalate la fata locului de mai multe saptamani si sunt usor de vazut de sus, de aceea este extrem de improbabil ca aceste atacuri sangeroase sa fie unele accidentale. Este mult mai probabil ca ele (atacurile) sa fi fost unele deliberate si sa constituie o crima de razboi", afirma printul iordanian Zeid bin Ra'ad, intr-un comunicat citat de AFP si Agerpres.

"Informatii puse in circulatie de unele publicatii, potrivit carora fortele aeriene siriene au atacat o tabara de refugiati din Idleb, nu sunt adevarate", afirma armata siriana intr-un comunicat, potrivit agentiei de stiri Sana, citata de DPA si news.ro.

Potrivit ONU, circa 30 de civili, inclusiv copii, au murit in timpul acestui atac, alte zeci au fost ranite si numeroase corturi au fost distruse in totalitate.

Imagini surprinse in urma atacului si distribuite pe retelele de socializare arata corturi din tabara de refugiati arse.

Seful operatiunilor umanitare ONU din Siria, Stephen O'Brien, a cerut demararea unei anchete pentru a stabili daca atacul a vizat deliberat tabara refugiati, caz in care factiunea vinovata este pasibila de a fi acuzata de crime de razboi.

"Echipa mea si alte organizatii vor pune totul in functiune pentru a cauta si strange dovezi cu privire la ceea ce pare a fi o crima extrem de odioasa si calculata impotriva unui grup de persoane extrem de vulnerabil, dintre care majoritatea au fost fortati sa-si paraseasca locuintele din Alep in februarie, din cauza atacurilor aeriene neintrerupte", a adaugat Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

Zeid s-a declarat de asemenea "ingrijorat in legatura cu ultimele evolutii de la inchisoarea centrala din Hama, unde o revolta a avut loc la 1 mai", dupa ce autoritatile au incercat sa scoata cinci detinuti, pentru a-i duce la cunoscuta inchisoare din Saydnaya, unde urmau sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro