ONU acuza regimul condus de Bashar al-Assad de exterminarea unor detinuti

ONU acuza regimul condus de Bashar al-Assad de exterminarea unor detinuti

Frontul Al-Nusra, aripa siriana a retelei teroriste Al-Qaida, si organizatia extremista Statul Islamic sunt la randul lor acuzate de crime impotriva umanitatii si crime de razboi pentru actele de tortura si executiile sumare produse in centrele de detentie din teritoriile pe care le controleaza.

acum 53 luni (8 Feb 2016)

"Mii de detinuti au fost ucisi in ultimii patru ani si jumatate", dezvaluie intr-un raport cei patru experti ai Comisiei ONU privind Siria.

Ei "au fost batuti pana la moarte sau au decedat din cauza ranilor si actelor de tortura", denunta ei, asimiland politica de "exterminare" a detinutilor din inchisorile administrate de regimul de la Damasc cu o "crima impotriva umanitatii".

"Este evident ca autoritatile guvernamentale sunt la curent cu decesele survenite la mare scara in inchisorile si centrele de detentie pe care le administreaza", sustin expertii ONU.

"Aceste decese masive" au loc din cauza conditiilor foarte precare din inchisori si pe fondul "unei politici de stat ce are drept scop atacarea populatiei civile", acuza ei.

Expertii ONU care ancheteaza incalcarile drepturilor omului in Siria nu au primit niciodata permisiunea de a se deplasa in teritoriul sirian, anchetele lor bazandu-se pe documente, fotografii din satelit si informatii primite de la mii de victime.

Frontul Al-Nusra, aripa siriana a retelei teroriste Al-Qaida, si organizatia extremista Statul Islamic sunt la randul lor acuzate de crime impotriva umanitatii si crime de razboi pentru actele de tortura si executiile sumare produse in centrele de detentie din teritoriile pe care le controleaza. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro