Onorariul Olgutei Vasilescu pentru Goran Bregovici, cercetat de procurorii DNA

Onorariul Olgutei Vasilescu pentru Goran Bregovici, cercetat de procurorii DNA

Primarita Craiovei, Olguta Vasilescu (PSD), acuzata de luare de mita, spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, continua lupta impotriva denuntatorului sau, Petre Becheru. De exemplu, unul dintre afaceristi ar fi cotizat suma de 300.000 de lei, altul ar fi achitat materialele publicitare de 250.000 de lei, iar un alt om de afaceri ar fi platit o parte din onorariul artistului Goran Bregovic - suma de 25.000 de euro. Procurorii spun ca 25.000 de euro din suma ceruta de Bregovic ar fi fost spaga data de unul dintre afaceristii craioveni, in timp ce provenienta celorlalti 25.000 de euro nu este inca stabilita. Atunci cand s-a judecat propunerea de arestare preventiva, primarul a depus la instanta de judecata, in aparare, intre altele, contractul dintre USL si firma organizatorului care atesta contravaloarea prestatiei artistului Goran Bregovic in cuantum de 10.000 de euro.

acum 85 luni (16 Aug 2016)

Primarita Craiovei, Olguta Vasilescu (PSD), acuzata de luare de mita, spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, continua lupta impotriva denuntatorului sau, Petre Becheru.

De profesie matematician, Becheru este presedintele asociatiei de proprietari a blocului "Romarta", si este unul dintre denuntatorii din acest caz. De cazul acestuia se leaga solicitarea procurorilor DNA, prin care au cerut instantei sa o puna pe Olguta Vasilescu sub control judiciar. Anchetatorii cereau ca primarul sa nu se poata apropia de unii martori si sa nu comunice direct sau indirect, cu acestia.

Totul a inceput dupa ce Olguta Vasilescu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe documente din dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru coruptie. Asmutiti de "dezvaluiri", fanii Olgutei l-au luat la tinta pe cel care a denuntat-o la DNA pentru neregulile la lucrarile de reabilitare a blocurilor din oras.

Judecatorii au aratat ca din actele dosarului rezulta ca, din contra, Olguta Vasilescu a intervenit si a cerut decenta cand a sesizat ca limbajul folosit de alte persoane, posibil simpatizanti ai acesteia, nu era tocmai cel potrivit. Martorii cu identitate protejata

Procesul in care Olguta Vasilescu (42 de ani) va fi judecata pentru coruptie nu a inceput inca. Practic, toata ancheta a pornit de la trei martori cu identitatea protejata, care au primit numele de cod "Mihail Radu", "Marian Popa" si "Marius Vasile", si care au denuntat cum s-au strans fondurile electorale. Ei au povestit la DNA cum Olguta Vasilescu, care avea functia de vicepresedinte al PSD Dolj, sau oamenii acesteia ar fi contactat mai multi afaceristi locali si le-au cerut sa efectueze diverse sponsorizari.

Martorii cu identitate protejata au aratat ca afaceristii au dat bani cash staff-ului Olgutei Vasilescu, si au achitat mai multe produse de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro