OMV Petrom investeste 60 de milioane de euro intr-o noua unitate la Petrobrazi

OMV Petrom investeste 60 de milioane de euro intr-o noua unitate la Petrobrazi

"Implementarea proiectului Poli-combustibili, care foloseste tehnologii inovative pentru a creste productia de benzina si motorina, ne va oferi un avantaj competitiv determinat de cresterea productiei cu valoare adaugata ridicata (produse albe) si o structura mai flexibila a productiei", a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW.

acum 43 luni (22 Feb 2017)

Datorita selectiei corespunzatoare a echipamentelor de baza si a schimbatoarelor de caldura, unitatea este proiectata pentru o eficienta energetica ridicata.

Unitatea Poli-combustibili va permite ca o parte din productia de componente GPL de pana la 50.000 de tone, sa fie convertita in benzina si distilate medii. Capacitatea totala a rafinariei va ramane de 4,5 milioane de tone/an.

"Implementarea proiectului Poli-combustibili, care foloseste tehnologii inovative pentru a creste productia de benzina si motorina, ne va oferi un avantaj competitiv determinat de cresterea productiei cu valoare adaugata ridicata (produse albe) si o structura mai flexibila a productiei", a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil.

Cu o capacitate de rafinare de 4,5 mil. Rafinaria Petrobrazi are in prezent un Indice Nelson de 11,51, cel mai mare din regiune, fiind capabila sa proceseze o gama variata de titei.

OMV Petrom produce annual titei si gaze de aproximativ 64 milioane bep in 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a 783 benzinarii, la sfarsitul lui 2016, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,64%, Fondul Proprietatea detine 12,57%, iar 15,79% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro