Omul si bolile psihice moderne: "Inainte se murea de foame, acum oamenii mor de satui ce sunt"

Omul si bolile psihice moderne:

Avem, pe de o parte, transformarile - nici nu stiu daca sa spun sau acestor device-uri, pe de alta parte avem schimbarea continua care te macina, te nelinisteste nu te lasa sa te asezi, apoi avem aceasta transformare accelerata de care am vorbit la inceput - sociala, chiar si naturala prin care trecem, acceleratie care creste de la o zi la alta, nu mai vorbesc despre alimentatie, care are o influenta foarte mare.

acum 60 luni (11 Nov 2017)

Cristian Vasile este psiholog clinician principal si "Senior Psychotherapist", iar din anul 2007 este lector universitar in cadrul Departamentului Stiintele Educatiei, al Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, unde este titularul cursurilor "Fundamentele psihologiei", "Psihologia copilului", "Psihologia adolescentei si a varstei adulte", "Psihologia personalitatii" si "Psihologia varstelor".

Este specializat in terapie cognitiva, terapia traumei si interventii in situatii de criza, cu studii postdoctorale in psihiatrie medico-legala. Are o bogata activitate in domeniul publicistic, in calitatea sa de editor-sef al "Journal of Educational Sciences nesiguranta jobului se transfera de la parinti si copiilor; Chiar daca pare ca cei mici nu constientizeaza ca se schimba guverne si ministri, ei stiu asta, pentru ca ii aud pe parinti, pentru ca aud la televizor. Teama de schimbare si teama de necunoscut. Frica de moarte nu exista, noi ne temem pentru ca nu stim ce se intampla dincolo de ea. Daca eu stiu ca si dupa moarte este la fel, ca si acolo ma duc la serviciu etc., poate ca n-as mai fi speriat. Oamenii vor sa controleze, iar tendinta de a controla pastrata in anumite limite este un lucru normal, pentru ca ne tine in siguranta. Avem, pe de o parte, transformarile - nici nu stiu daca sa spun sau acestor device-uri, pe de alta parte avem schimbarea continua care te macina, te nelinisteste nu te lasa sa te asezi, apoi avem aceasta transformare accelerata de care am vorbit la inceput - sociala, chiar si naturala prin care trecem, acceleratie care creste de la o zi la alta, nu mai vorbesc despre alimentatie, care are o influenta foarte mare. Oamenii mor acum de satui ce sunt, de prea multa mancare. Noi avem date concrete despre stimularea cognitiva prin intermediul invatarii, de fapt acolo este stimularea, nu doar daca citesti. Daca incep sa invat acum o limba straina pe care nu o stiu deloc, asta este stimularea cognitiva. Noi tot vorbi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro