Omul din umbra lui Vlad Alexandrescu

Omul din umbra lui Vlad Alexandrescu

Este vorba de o lucrare de la expozitia de street art "Freedom for Lazy People", ce a avut loc in 2008, la Galeria Romana si unde mai figura si un afis cu David si Moise in ipostaze indecente. Secretarul de stat este contestat si de mai multi cineasti ce au dezvaluit ca pentru prezenta romaneasca de la Cannes Film Market aceasta a prevazut 47.000 de euro la "petrecerea romaneasca".

acum 46 luni (4 May 2016)

Corina Suteu a iscat mai multe controverse de-a lungul mandatului de director la ICR New York (2006-2012), in perioada in care la conducerea Institutului Cultural Roman era Horia Roman Patapievici.

De departe cel mai mare scandal se leaga de "Poneiul roz cu zvastica". Este vorba de o lucrare de la expozitia de street art "Freedom for Lazy People", ce a avut loc in 2008, la Galeria Romana si unde mai figura si un afis cu David si Moise in ipostaze indecente. Secretarul de stat este contestat si de mai multi cineasti ce au dezvaluit ca pentru prezenta romaneasca de la Cannes Film Market aceasta a prevazut 47.000 de euro la "petrecerea romaneasca".

"A facut treaba buna"

Printre sus ti natorii Corinei Su teu se numara regizorul Radu Afrim: "Corina Suteu are o experienta vasta in management cultural, o stiu de cand era la Institutul Cultural Roman de la New York. A fost cea mai buna perioada pentru institutul de acolo. Dincolo de scandalul cu poneiul roz de care profita unii acum pentru a o discredita, doamna Corina Suteu chiar a facut treaba buna. Dincolo de asta e important ca unele proiecte incepute de domnul Vlad Alexandrescu sa nu cada pe mana unor oportunisti politici sau a unor culturnici de talcioc. (A colaborat Carmen Anghel)

Cum au reactionat angajatii Operei

Corina Suteu nu vine pe un teren necunoscut la Opera. Suteu a asistat la mai multe intalniri intre conducerea teatrului liric si fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu. Nu am purtat discutii, dar banuiesc ca are de gand sa continue linia fostului ministru", a spus dirijorul Tiberiu Soare. "Nu stiu ce sa spun de propunerea primului ministru. Citeste si:

+TUDOR CHIRILA spala pe jos cu MIRCEA BADEA: Este penibil si

+Pacatul de moarte din tineretea scriitorului Nicolae

+SCANDALUL "IMPUSCARII" lui Liiceanu si Patapievici: Breban a fost EXLCUS din ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro