Omul de afaceri Urdareanu spune motivul pentru care l-a denuntat pe Ludovic Orban: Eram intr-o situatie limita

In ceea ce priveşte propriul dosar, in care este acuzat de fapte de corupţie, alături de fostul primar Gheorghe Nichita, in legătură cu un contract de management al traficului la Iaşi, Urdăreanu admite, folosind formularea din rechizitoiul procurorilor, că au existat discuţii "indirecte" şi "voalate" asupra unor obligaţii către primarul Nichita, dar nu s-a plătit niciun comision.

acum 49 luni (21 Oct 2016)

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, explică, intr-un interviu acordat publicației Profit.ro, motivul pentru care l-a denunţat pe fostul lider liberal Ludovic Orban.

Urdăreanu spune că era intr-o situaţie limită, iar riscul de a i se agrava această situaţie era mult mai mare decat acela de a spune cineva că "ăsta l-a dat in gat pe Orban".

In ceea ce priveşte propriul dosar, in care este acuzat de fapte de corupţie, alături de fostul primar Gheorghe Nichita, in legătură cu un contract de management al traficului la Iaşi, Urdăreanu admite, folosind formularea din rechizitoiul procurorilor, că au existat discuţii "indirecte" şi "voalate" asupra unor obligaţii către primarul Nichita, dar nu s-a plătit niciun comision. De ce a scăpat Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, de arestul preventiv

Tiberiu Urdăreanu nu a fost arestat preventiv, procurorii cerand pentru patronul UTI arest la domiciliu, după ce a recunoscut faptele care i se impută in dosar.

Redăm STENOGRAME din dosar, care arată cum unul din inculpați, Iulius Gabriel Mardarasevici, discută cu Nichita despre cei 10% pe care Nichita i-ar fi pretins lui Urdăreanu pentru atribuirea unui contract, dar și despre dosarul său la DNA. Mi-am amintit că am văzut in dosarul meu că luni de zile la rand am avut mandat de urmărire "total", adică şi telefon, şi acasă, şi la birou, peste tot.... Eu eram intr-o situaţie limită atunci, şi pentru mine riscul de a mi se agrava situaţia era mult mai mare decat riscul de a spune cineva că «ăsta l-a dat in gat pe Orban»", a afirmat Urdăreanu, refuzand să spună mai mult, dat fiind că este un proces pe rol, informează, vineri, News.ro.

Potrivit DNA, la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care il cunoştea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban fusese nominalizat s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro